Nalaganje...

Trenutno ni aktivnih predstav za ta dogodek!

Podrobnosti dogodka

NE BODI KOT DRUGI- Ditka in Feri Lainšček
Veliki DOBRODELNI koncert za Društvo bolnikov s krvnimi boleznimi Slovenije

Pevka, kitaristka in skladateljica Ditka ter pesnik Feri Lainšček z glasbeno pripovedjo NE BODI KOT DRUGI že nekaj let navdušujeta poslušalce po Sloveniji. Gre za glasbeno-literarni dogodek, kjer Ditka s svojo spremljevalno zasedbo izvaja pesmi Ferija Lainščka, ki sta jih uglasbila z njenim očetom Gorazdom in so zbrane na Ditkinih dveh zgoščenkah Ne bodi kot drugi (2013) in Ne spreminjaj me (2016). Posebnost dogodka je vmesna interpretacija poezije Ferija Lainščka, ki dvigne dogodek na visoko kulturno raven. 

Rdeča nit lirike Ferija Lainščka, ki jo prepeva Ditka, je ljubezen. Besedila so lepa, čutna in sporočilna, glasba pa je nežna in poslušljiva. 

Glasbeno-literarni dogodek bo se bo odvil na Dan krvnih bolezni, 15.9.2018, z namenom ozaveščanja o krvnih boleznih s sloganom  »Osvetlimo rdeče – osvetlimo krvne bolezni« in bo v celoti DOBRODELEN. Vsa sredstva zbrana od prodaje vstopnic bodo namenjena Društvu bolnikov s krvnimi boleznimi Slovenije (DBKBS).

Po vsem svetu vsako leto septembra potekajo obsežne akcije ozaveščanja o krvnih boleznih, ki postajajo vse večji zdravstveni izziv tako v EU kot v Sloveniji. Krvne rakave bolezni se po pogostosti vseh rakavih obolenj v Sloveniji uvrščajo že na 5. mesto.

Humanitarno Društvo bolnikov s krvnimi boleznimi Slovenije bolnikom in njihovim svojcem že 23 let nudi ustrezno strokovno podporo ter pomaga pri krepitvi odnosa bolnikov in zdravnikov, ki je ključen za uspešno zdravljenje. S številnimi aktivnostmi ob Dnevu krvnih bolezni 15. septembra 2018 želijo še bolj osvetliti področje krvnih bolezni, veliki vrhunec dogajanja na ta dan pa bo dobrodelni koncert uglasbene poezije »Ne bodi kot drugi«. Ta bo s poezijo in glasbo nedvomno napolnil dušo vsakega obiskovalca ter z dobrodelnostjo Ditke in Ferija Lainščka obogatil programe, ki jih v korist bolnikov izvaja Društvo bolnikov s krvnimi boleznimi Slovenije.

Vabljeni v soboto, 15.9.2018 ob 18.00. uri v SiTi Teater BTC v Ljubljano, da prispevate svoj košček dobrega.

 

 

Odgovorni organizator prireditve:

DRUŠTVO BOLNIKOV S KRVNIMI BOLEZNIMI SLOVENIJE

Slovenska cesta 30

1234 Mengeš