Dimek & Klarič (MI2 - Vstopnice

Dimek & Klarič (MI2  - Vstopnice

Podrobnosti dogodka

Jernej Dirnbek - Dimek in Davor Klarič

Glasbeni večer: O vinu in ljubezni

(pa tudi o tem, kar spada zraven …)

Jernej Dirnbek - Dimek in Davor Klarič sta člana glasbene skupine Mi2, s tem projektom pa ob matični zasedbi stopata še na samostojno glasbeno (stran)pot. Glavni razlog zanjo je obširen glasbeni opus tekstopisca Dimeka, ki se je nabral skozi leta glasbenega ustvarjanja, pri čemer pa določene pesmi zaradi svoje narave (dolžine, žanra, oblike) niso našle mesta v standardnem koncertnem repertoarju skupine ali pa so bile napisane za druge glasbene izvajalce.

Davor in Dimek sta za omenjeni projekt izbrala skladbe, ki so tako ali drugače vezane na dve tematiki – vino in ljubezen, neredko pa sta v pesmih prisotni kar obe. Tudi zato so besedila izbranih skladb večinoma hudomušna, zabavna in zbadljiva, skozi prigode junakov skladb pa na posrečen in luciden način nastavljajo ogledalo družbi.

Med drugimi skladbami bomo tako na nastopu slišali melanholično Večer pred Rudekovo gorco, vzvratno življenjsko pripoved Visoka pesem, sarkastično osamosvojitveno epopejo Fajt, epsko posteljno tridejanko Mati, snaha, hči, provokativno Jadralsko himno, samoizpovedno Med sodi rojen ... Glasbenika izvajata skladbe z uporabo akustične kitare, klaviatur in vokalov, tu pa tam pa za popestritev aranžmajev uporabita še kakšen za današnje čase precej neznačilen instrument.

Seveda pa veseli značaj obeh nastopajočih poskrbi za to, da je vse skupaj še mnogo več kot le monoliten glasbeni večer. Vsaj toliko kot skladbe pritegnejo poslušalce njihove napovedi, ki mejijo že skorajda na predstavo in so polne pristnega humorja, ki so ga zvesti poslušalci skupine Mi2 v preteklosti že dodobra spoznali.

Še nekaj besed o obeh sodelujočih:

Jernej Dirnbek je ustanovni član glasbene skupine Mi2, kjer poje in igra na kitaro, je pa tudi avtor precejšnjega dela njenih največjih uspešnic. Sicer ustvarja tudi za druge glasbene izvajalce, za televizijo in gledališče. Leta 2016 je izdal svoj prvi roman Pevci pozabljenih pesmi.

Davor Klarič je polnokrvni glasbenik, ki je doslej sodeloval s številnimi glasbenimi zasedbami in izvajalci, med drugimi so to: Šank rock, Elevators, Magnifico, Vlado Kreslin, Laibach in Mi2. Kot studijski glasbenik je s slovenskimi in tujimi izvajalci posnel toliko skladb, da se niti pri najboljši volji še sam ne spomne več vseh.