DESOLATION CENTER - Vstopnice

DESOLATION CENTER  - Vstopnice

NAPREDNO ISKANJE

Podrobnosti dogodka

Slovenska premiera filma in pogovor z režiserjem Stuartom Swezeyjem

Film Desolation Center je nepovedana zgodba o glasbenem dogajanju in performansih v kalifornijski puščavi v zgodnjih osemdesetih letih prejšnjega stoletja, ki so navdihnili festivale Burning Man, Lollapalooza in Coachella, kolektivne izkušnje, ki so postale ključni elementi popularne kulture 21. stoletja.

V filmu Desolation Center, ki ga je režiral ustvarjalec in glavni organizator teh enkratnih dogodkov, so združeni intervjuji in redki posnetki nastopov ter oživljen čas, ko se je zdelo, da je bilo premikanje meja glasbe, umetnosti in performansa skoraj neizrečena dolžnost. Devetdesetminutni dokumentarec vsebuje intervjuje s Perryjem Farrellom (Janes Addiction/Lollapalooza), Thurstonom Moorom in Leejem Ranaldom (Sonic Youth), Mikom Wattom (Minutemen/Stooges), Blixo Bargeldom (Einstürzende Neubauten) in Curtom Kirkwoodom (Meat Puppets).

Na tisoče pankerjev se je usulo v puščavo. Rodil se je sodobni glasbeni festival. New York Times

Glasbeni dokumentarni film (93') (2018, ZDA) Režija: Stuart Swezey Jezik: angleški (s slovenskimi podnapisi) Filmski projekciji sledi pogovor z režiserjem, ki ga bo vodil Igor Zupe.

Organizacija: Kino Šiška