Nalaganje...

Trenutno ni aktivnih predstav za ta dogodek!

Podrobnosti dogodka

EKSKLUZIVNI AKUSTIČNI REUNION 

 

DAN D S PROJEKTOM »TIHO«

Akustično, ekskluzivno, praznično 

 

Skupina Dan D nas letos zopet zapeljuje s svojo klasično rockersko poetiko, ob častitljivi 110. obletnici Grand hotela Union pa boste lahko priča ekskluzivnem akustičnem nastopu te zasedbe. Prekrasna Unionska dvorana, prežeta s secesijskim duhom, je naravnost popoln ambient, v katerem boste lahko ob pijači in izvrstni kulinariki doživeli edinstveno koncertno atrakcijo. 

 

O PROJEKTU »TIHO«

 

Po tem, ko so se pred leti že predstavili v akustični preobleki, so se tokrat odločili poseči po še bolj minimalističnem glasbenem izrazu.

 

Projekt »Tiho« se od »Izštekanega« razlikuje v zelo pomembni »sestavini«: inštrumentih. Skupina Dan D se je namreč odločila za konkretno spremembo in namesto manj varnega okolja že ustaljenih akustičnih (akustične kitare, boben, klavir ipd.), posegla po nekonvencionalnih, za današnji čas precej eksotičnih in »odštekanih« glasbilih (žlica, kuhalnica, ribežen, zvončki, bisernica, ukulele, bariton, steklenice...). Izvedbe že znanih pesmi so postale tako pristne, nezlagane in neposredne, da jih bodo poslušalci lahko spoznavali čisto od blizu v njihovi najbolj »slečeni« formi. 

 

Odzivi, komentarji in kritike so izjemni, »Tiho« ohranja iskreno vzdušje in minimalistično izvedbo nečesa novega in drugačnega. 

 

Vsaka minuta šteje in vsak še tako tihi zvok!

Prid’te poslušat, mogoče bo tudi vam fino! 

 

V glavnih vlogah:

 

Dušan Obradinovič - Obra: steklenice, cohon, kongo, tarabuka, razni zvonci, shaker, činele, djemba, bariton (trobilo), ribežen

Tomislav Jovanovič - Tokac: vokal, bisernica, mandolina, kuhalnica, orglice, agogo, def, žlica

Nikola Sekulovič: pol-akustičen bas brez prečk, žlica, kuhalnica, jajčka, gruljenje, živci

Marko Turk - Tučo: ukulele, bisernica, mandolina, slide, klobuk

Boštjan Grubar: melodika, cabasa, maracas, vibraslap, zill, twin shaker, thunder drum, zvončki, malezijski angklung, prazna steklenica cvička, vocoder

 

 

Odgovorni organizator prireditve:

UNION HOTELI d.d.

Miklošičeva 1

1000 Ljubljana