Nalaganje...

Trenutno ni aktivnih predstav za ta dogodek!

Podrobnosti dogodka

Potem ko nas je lani očarala njegova nekdanja sodelavka Lisa Hannigan, z veseljem napovedujemo prvi nastop Damiena Ricea, zvezdniškega mojstra krhkih, prelepih napevov in pronicljivih romantičnih razmišljanj, v Sloveniji!

Ko je leta 2002 Irec Damien Rice izdal svoj samostojni prvenec O, se je v njegovo glasbo zaljubil tako rekoč cel svet. Pretanjen občutek za nežne melodije brez pretirane osladnosti in uničujočo iskrenost, ki zadene srž medosebnih odnosov in čustvene razgaljenosti, so Ricea postavila v sam vrh sodobnega kantavtorstva. V njegovi spremljevalni zasedbi je uspešno kariero takrat začela naša lanska gostja Lisa Hannigan, njegova glasba pa je svoj edinstven pečat poleg tega pustila še v filmskem svetu, med drugim tudi na oskarjevskem nominirancu Bližnji odnosi.

Kljub temu, da je takratni prejemnik prestižne nagrade Shortlist Music Prize do danes izdal le še dva albuma, 9 (2006) in My Favourite Faded Fantasy (2014), sta med kritiki in poslušalci oba prav tako obveljala za mojstrovini – zlasti slednji je po osemletnem diskografskem premoru in razhodu s Hannigan dokazal, da Rice pač obvlada.

V minulih letih se je Rice poleg koncertiranja in občasnih glasbenih sodelovanj posvečal tudi dobrodelnosti, letos pa se je pridružil novoustanovljenemu umetniškemu kolektivu PEOPLE pod vodstvom bratov Dessner(The National) in Justina Vernona (Bon Iver) ter začel objavljati nove skladbe. In, najpomembnejše, v koledarju ob 26. septembru zapisal “Kino Šiška”.

 

 

 

Odgovorni organizator prireditve

Kino Šiška

Trg prekomorskih brigad 3

1000 Ljubljana