CULT OF LUNA + RUSSIAN CIRCLES - Nakup vstopnic

CULT OF LUNA + RUSSIAN CIRCLES

Trenutno ni aktivnih predstav za ta dogodek!

Podrobnosti dogodka

CULT OF LUNA + RUSSIAN CIRCLES

+ Svalbard

25. 3., 20.00, Katedrala

Marca se v Kino Šiška vračata eni najvidnejših in najbolj cenjenih postmetalskih zasedb vse časov, legendarni Cult of Luna in Russian Circles. Podporo jim bodo nudili zastavonoše britanske hardcore scene ta hip Svalbard, zato se lahko veselimo večera sodobnega rohnenja, kot ga pri nas še ni bilo.

ZA FENE: Roadburn Festival, Neurosis, Deafheaven …

Kljub odpovedi turneje leta 2022, ki bi jih vodila tudi v Šiško, Švedski sludge atmosferiki Cult of Luna niso zapravljali časa. Izdali so svoj že osmi samostojni album The Long Road North, zrelo ploščo, ki je potrdila, kar smo že dobro vedeli tisti, ki smo jih že kdaj ujeli v Ljubljani – bend sodi v sam vrh glasbenih izkušenj, zlasti tistih, ki temeljijo na težkokategoričnih, počasi valečih se zvočnih gmotah. Poleg tega se je ustanovni član Johannes Persson podpisal tudi pod odmevno kolaboracijo s Perturbatorjem, ki je predstavljala enega od vrhuncev kultnega festivala Roadburn. Bend se tako na turnejo prihodnje leto odpravlja še močnejši in v družbi še enih žanrskih legend.

Že več kot sedem let je minilo, odkar so Russian Circles nazadnje zahrumeli v naši Komuni. Čikaški trio je v tem času izdal dve odlični novi plošči, zadnjo, Blood Year, leta 2019 pri založbi Sargent House in pod produkcijsko taktirko Kurta Ballouja (Converge), v pripravi pa je tudi že nova izdaja za leto 2023. Tekom dveh desetletij obstoja je ena najbolj cenjenih metalskih zasedb ostala zvesta razkošnemu instrumentalnemu zvoku, ki vedno znova preseneti z izvirnostjo kompozicij, mojstrstvom glasbil in zajetnostjo zvoka. Ta se še stopnjuje v živo, zato verjamemo, da bo prihajajoči koncertni večer dodobra zatresel temelje Kina Šiška.

Ko se je tretji album benda Svalbard When I Die, Will I Get Better? zavihtel med top 10 plat leta 2020 pri referenčnih medijih, je le obelodanil javno skrivnost britanskega podtalja. Bristolska zasedba je že nekaj časa ena najbolj vitalnih otoških zasedb, v njihovem vrtincu agresivne, neizprosne glasbe brez dlake na jeziku pa najdemo vplive z vseh koncev – od hardcora do post-rocka, od crusta do black metala. Z nastopom na Roadburnu 2022 se svoj renome le še okrepili.