Crime & The City Solution - Nakup vstopnic

Crime & The City Solution

Trenutno ni aktivnih predstav za ta dogodek!

Podrobnosti dogodka

Po deset let dolgem premoru se kultna post punk zasedba Crime & the City Solution vrača v Evropo! Pod vodstvom ustanovnega člana Simona Bonneyja bo šesta inkarnacija slovitih varovancev založbe Mute končno nastopila tudi v Šiški.

Simon Bonney je Crime & the City Solution ustanovil že v najstniških letih in z bendom pustil izjemen vtis na melbournski post punk sceni s konca sedemdesetih in začetka osemdesetih let prejšnjega stoletja. V kasnejših dekadah se je članstvo pa tudi glavni štab zasedbe pogosto spremenil – pod Bonneyjevim vodstvom se je v štirih nadaljnjih inkarnacijah zasedbe, baziranih v Veliki Britaniji, Nemčiji in ZDA, zvrstil niz uglednih glasbenih imen, kot so Mick Harvey (Nick Cave and the Bad Seeds), Chrislo Haas (D.A.F.), Alexander Hacke (Einstürzende Neubauten, hackedepicciotto), Jim White (Dirty Three), David Eugene Edwards (Woven Hand) idr. Spremembam primerno se je razlikoval tudi zvok posameznih postav, a se vseeno vedno držal mojstrsko sestavljenih počasnih, temačnih skladb s prepoznavnimi Bonneyjevimi vokali.

Na tokratno turnejo se Bonney podaja z novo, že šesto inkarnacijo zasedbe. Crime & the City Solution VI vključuje Bonneyjevo ženo Bronwyn Adams na violini, spremljevalnih vokalih in loopih, izjemno cenjenega bobnarja Chrisa Hughesa, maestra sintov in kitar Georgia Valentina, basista Barona Anastisa in Bonneyjevega dolgoletnega sodelavca, kitarista in pianista Donalda Baldieja. Kaj nam pripravljajo, vejo le oni sami, a zasedbe, ki z dih jemajočimi nastopi žanje hvalo že več kot štirideset let, vsekakor ne gre zamuditi.

Organizacija: ŠKUC Ropot in Kino Šiška.