Nalaganje...

Trenutno ni aktivnih predstav za ta dogodek!

Podrobnosti dogodka

Cory Henry, vrhunski klaviaturist in eden nosilnih članov trenutno najbolj vročega jazz funk kolektiva Snarky Puppy, s katerim je postal tudi trikratni grammyjevski nagrajenec, eden najboljših glasbenikov na hammondovih orglah svoje generacije in vsestransko nadarjen mojster, ki je med drugim sodeloval z Aretho Franklin, Kennyjem Garrettom, Bruceom Springsteenom in The Roots, prihaja prvič k nam v spremstvu svojih apostolov funka!

Brooklynčan Cory Henry je za hammondove orgle prvič sedel že pri ranih dveh letih, kot izjemen talent pa je bil proti koncu najstniških let sprejet v redno spremljevalno skupino jazz legende Kennyja Garretta. Glasbena kariera ga je sčasoma pripeljala do zvedzniške jazz zasedbe Snarky Puppy, ki si je s svojo izpiljeno fuzijo jazza, gospela in R&B-ja prislužila tri grammyje (v letu 2014 za najboljši R&B nastop in v letih 2016 ter 2017 za najboljši sodobni instrumentalni album).

Tekom svoje kariere je Henry, poleg dela s Snarky Puppy in solo izdaj sicer tudi plodovit producent, v različnih vlogah sodeloval z zvezdniškim naborom izvajalcev, med drugim z Aretho Franklin, Bruceom Springsteenom, The Roots, Yolando Adams, Donniejem McClurkinom, Kirkom Franklinom, P. Diddyjem, Boyz II Men in NAS-om. S svojo karizmo in mojstrskim igranjem si je v tem času prek YouTubea in drugih družbenih omrežij pridobil množico navdušenih poslušalcev po celem svetu.

Oktobra nam bo v Šiški predstavil svojo najnovejšo strast, projekt Cory Henry and The Funk Apostles. Coryjevi apostoli so kitarist Andrew Bailie, bobnar Taron Lockett, klaviaturist Nick Semrad in basist Sharay Reed – cvetober izjemnih in vsestransko izkušenih glasbenikov, ki pod njegovim vodstvom v energičnem nastopu servirajo svež koktajl našpičenega funka, sodobnega jazza, klasičnega gospela, soula in R&B-ja, začinjenega s Henryjevim vokalom – oziroma, kot pravi sam: “Prihajamo. Povejte vsem. Komu vse? VSEM!”

 

 

 

 

 

 

 

Odgovorni organizator prireditve

Kino Šiška

Trg prekomorskih brigad 3

1000 Ljubljana