Cats  - Vstopnice

Trenutno ni aktivnih predstav za ta dogodek!

Podrobnosti dogodka

»LET THE MEMORY LIVE AGAIN«  


»NAJ SPOMIN PONOVNO ZAŽIVI«


 


ORIGINALNI MUZIKAL Z LONDONSKEGA WEST ENDA IN BROADWAYA


CATS 


 


22., 23. in 24.  MAREC 2017, ARENA ZAGREB


 


Muzikal Cats, prepoznavno delo skladatelja Andrewa Lloyda Webbra, ki že več kot tri desetletja podira odrske rekorde popularnosti, prihaja 22. marca 2017 v Areno Zagreb.


 


Muzikal, ki je odrska priredba prepoznavne zbirke poezije avtorja T. S. Elliota z naslovom Mačke (org. naslov: Old Possum’s Book of Practical Cats), se je v letu 2014 ponovno vrnil na odrske deske znamenitega londonskega West Enda.


 


Po dveh uspešnih sezonah se muzikal Cats (Mačke) odpravlja na novo mednarodno turnejo, pod taktirko originalne ekipe, ki je postavila prvo izvedbo enega najbolj prepoznavnih muzikalov.


 


Arena Zagreb bo 22. marca 2017 ena izmed prvih postojank režiserja Trevorja Nunna, pomočnice režiserja in koreografinje Gillian Lynne, kostumografa Johna Napierja in skladatelja Andrewa Lloyda Webbra.


 


Na novinarski konferenci, ki je bila organizirana ob lansiranju informacije o gostovanju enega najprepoznavnejših muzikalov v Zagrebu, je hrvaška gledališka režiserka in urednica spletnega portala Teater.hr, Nora Krstulović, dejala:


 


»Muzikal Cats je mnogo več kot le predstava, to je fenomen, morda celo ena najbolj prelomnih predstav v sodobnem komercialnem gledališču, ki že več kot trideset let navdušuje svetovno javnost. Andrewu Lloydu Webbru pa je prinesla status enega najbogatejših in najvplivnejših akterjev sodobnega gledališča. Uprizoritev tega muzikala je tako rekoč za Hrvaško vrhunec gledališkega dogajanja.«


 


Anđelo Jurkas, znani hrvaški režiser in književnik, pa je muzikal Cats označil ne le kot fenomen pop kulture, temveč kulture v najširšem kontekstu.


 


O MUZIKALU CATS


 


Muzikal Cats je predstava z eno najdaljših tradicij uprizarjanja na londonskem West Endu in Broadwayu. Svojo premiero je doživel v New London Theatru leta 1981, kjer je bil del repertoarja rekordnih 21 let zapovrstjo in je doživel skoraj 9.000 ponovitev.


 


Muzikal Cats je bil nagrajen s prestižnimi nagradami za najboljši muzikal, nagrado Oliver in Evening Standard. Broadwayska izvedba je osvojila kar sedem nagrad Tony in polnih 18 let zasedala Broadwayske odrske.


 


Svetovni premieri muzikala Cats so sledile uprizoritve v več kot 30 državah po vsem svetu, muzikal je bil preveden v več kot 10 jezikov in ogledalo si ga je več kot 50 milijonov gledalcev. Obe originalni produkciji, londonska in broadwayska, sta prejeli tudi Grammya. Najprepoznavnejšo pesem iz muzikala Cats, z naslovom Memory, je izvedlo več kot 150 prepoznavnih glasbenikov našega časa; od Barbare Streisand in Johnnya Mathiasa do Liberaceja in Barrya Manilowa.


 


O ZGODBI T. S. ELLIOTA


 


Vsako leto se zgodi prav poseben večer, v katerem se Jellicle mačke srečajo na Jellicle plesu, kjer njihov modri vodja Deuteronomy odloča, katera od njih bo lahko odšla v Heavside Layer ter se ponovno rodila in zaživela novo Jellicle življenje.


 


ZA DODATNE INFORMACIJE OBIŠČITE:


www.catsthemusical.com


 


POMEMBNE INFORMACIJE


 


LOKACIJA: Arena Zagreb


DATUM: 22., 23. in 24. marec 2017


CENA VSTOPNIC: od 26,37 do 67,16


ORGANIZATOR: ART BG Production, Sofia