CARPENTER BRUT - Vstopnice

CARPENTER BRUT  - Vstopnice

Podrobnosti dogodka

CARPENTER BRUT

koncert

Pozor, v Šiško prihaja Carpenter Brut, francoski mojster mesnatih rifov, razbeljenih sintov in nostalgičnih nočnih avantur! Ob prvem obisku naše države nam bo eden najbolj priljubljenih izvajalcev novodobnega synthwavea s svojim osupljivim vizualnim šovom predstavil novo ploščo Leather Terror.

Z milijoni predvajanj in razprodanimi koncerti po svetu je Franck Hueso oz. Carpenter Brut eno najvidnejših imen synthwavea, relativno mladega žanra, ki črpa iz futurističnih zvokov filmov iz osemdesetih let prejšnjega stoletja, med širšo publiko pa so ga na začetku tisočletja uveljavili npr. film Drive in serija Stranger Things. Carpenter Bruta med sodobniki, kot sta Perturbator in GosT, odlikujejo masiven zvok, predanost elektronskim zvokom in izjemen občutek za pripovedovanje srhljivih zgodb. Kot se za glasbo, ki temelji na delih Johna CarpenterjaVangelisaDaria Argenta ipd., spodobi, pa ne zanemarja niti vizualne plati – njegovi videospoti veljajo za psihedelične mojstrovine, temu primeren pa je tudi koncertni spektakel.


Na prvem nastopu v Sloveniji nam bo Carpenter Brut predstavil tudi novo ploščo Leather Terror, ki nadaljuje zloveščo pripoved o naslovnem liku uspešnega albuma Leather Teeth. Čeprav v celoti ustvarjen s sinti, novi album odraža Brutovo ljubezen do thrash metala stare šole, več poudarka je na vokalih, med gostujočimi izvajalci pa najdemo tudi člane zasedb The Dillinger Escape PlanConvergeTribulation in Ulver. V kombinaciji z novim šovom si lahko obetamo izjemen nastop, ki nam bo preplavil čute in se nam z neon črkami zapisal v spomin.

Organizacija: Kino Šiška.