caribou_šiška - Nakup vstopnic ©

CARIBOU

Trenutno ni aktivnih predstav za ta dogodek!

Podrobnosti dogodka

"Perfektno neperfekten pop" (The Guardian). "Sladka in srčna porcija indietronice" (The Needle Drop). S temi besedami kritiki v ospredje spopada za naziv najboljše plošče leta postavljajo Suddenly, novo albumsko mojstrovino Dana Snaitha oz. Caribouja, izdano pri založbi City Slang. Glasbenik nas bo s svojo zasedbo bo ponovno obiskal novembra, po koncu dobe svetovne hibernacije, da nam spet priredi eno svojih nepozabnih zabav.


Kanadski matematično-glasbeni brihtnež Dan Snaith je bil tekom svoje kariere znan kot Manitoba, Daphni in Caribou, vsem njegovim izrazom pa je skupen edinstven čut za neobičajno, progresivno, a vedno toplo elektronsko glasbo. Ta se po le njemu znanih vektorjih nagiba od popa do krautrocka, od psihedelije do techna, a se nikoli ne oddalji od svojega primarnega poslanstva – da zapelje, začara, zabava in razmiga. Snaith sicer pravi, da nikoli ni ciljal na komercialni uspeh, a potem ko je njegova skladba "Sun" z leta 2010 izdanega albuma Swim zavladala plesiščem celo na Ibizi, je njegova kariera šla samo še navzgor. Z zasedbo Caribou je nastopil na prizoriščih in festivalih po celem svetu, tudi v Šiški, v vmesnih obdobjih pa pod nadimkom Daphni didžejal v najbolj legendarnih klubih po svetu, od Londona do Berlina. Prav kot Daphni se je nazadnje ustavil tudi pri nas, ko je skupaj z ekipo Sezam poskrbel za enega naših najboljših dogodkov leta 2018.


Novembra se bo Snaith k nam vrnil kot Caribou, s prvo ploščo, izdano s tem imenom, od izjemno uspešnega albuma Our Love iz leta 2014. Novi, sedmi album Suddenly, februarja izdan pri založbi City Slang, je njegov najbolj presenetljiv in nepredvidljiv do zdaj. Je oseben in krhek, koprneč in čudovit, poln preobratov in zasukov, a vseeno domač in udoben. Posvečen je družini in družinskim odnosom ter tistim nepričakovanim trenutkom dramatičnih sprememb, ki se lahko zgodijo kadarkoli in v katerikoli družini, ki lahko v enem samem momentu spremenijo vse. Toda brez skrbi, to nikakor ne pomeni, da gre za ploščo žalostink – Cariboujeve kompozicije so še vedno prežete z barvami, lepoto in vedrostjo. Ko vzamemo vse to skupaj, je povsem jasno, zakaj je to zagotovo ena od plošč leta 2020, album, ki si ga bomo do novembra zavrteli še mnogokrat, in koncert, na katerem se bomo radostili skupaj.


Vstopnice že v prodaji prek spleta in prodajne mreže Eventim. Caribou v sodelovanju s PLUS1.org namenja 1 € od vsake vstopnice organizacijam, ki skupnostim v sili zagotavljajo dostojanstvo, pravičnost in dostopnost.