Nalaganje...

Trenutno ni aktivnih predstav za ta dogodek!

Podrobnosti dogodka

Indekš | CAKES DA KILLA + Tigerbalm

2. 6., ob 21:00, Komuna

Naravnost iz najbolj vročičnih klubskih kleti New Yorka k nam prihaja po besedah The Needle Drop-a eden najbolj vznemirljivih novih glasov hip-hopa danes – Cakes Da Killa! Po razvratih, ki sta jih v preteklih letih v Šiški zakuhala Mykki Blanco in Le1f, bo za predizpitno hedonistični uvod v letošnje poletje poskrbel reper, ki s hitropoteznimi rimami, neuklonljivim ponosom in navitimi podlagami ne le vabi, temveč kar z obema rokama vleče na plesišče.

Jezikavi Rashard Bradshaw oziroma Cakes Da Killa se s ponosno držo nikoli ni pustil popredalčkati kot "le še en" pripadnik trendovske queer hiphop scene. Renome si je lastnoročno zgradil in učvrstil s peterico odlično sprejetih mikstejpov (zlasti prelomnim The Eulogy iz leta 2013), ki so tlakovali pot njegovemu lanskemu, pomenljivo naslovljenemu prvencu Hedonism, hvaljenim na račun tako preciznega flowa kot produkcijskih spretnosti. Reper je postregel s paketom udarnih klubskih hitičev, internetne kaotičnosti, mamljivih trap odlomov in do bogate hiphoperske dediščine spoštljivih boom bap lekcij, vsemi začinjenimi z besedilno iskrenostjo, neposrednostjo in seksualnimi podtoni.

https://www.youtube.com/watch?v=U3ElynnrCxk&t=1s

Cakes Da Killa je z albumom na plesišča spet vnesel besno, hedonistično strast in ekstatično pozibavajoče se boke, hkrati pa dokazal, da čeprav se dojemanje hiphopa v svetovni javnosti dandanes vrti predvsem okoli trojice Kendrick Lamar-Drake-Kanye West, to še zdaleč ni vse, kar žanr nudi. V senci slavnejših vre divji, nebrzdan glas ulic, ki bo v začetku junija zadonel tudi pri nas. V kakšne uživaške ekscese odpelje noč, ko newyorški original povabi na žur, je pač treba izkusiti v živo. https://www.youtube.com/watch?v=bkBYWrxUBN0    

Za pre- in afterparty bosta poskrbela domača veterana preplesanih noči, Freeverse in DVS, ki bosta v sodelovanju z multimedijsko umetnico, ki deluje na področjih oblikovanja, ilustracije ter videa, VJ-ko 5237, s seboj pripeljala svež projekt Tigerbalm. Serialka eklektičnih basovsko orientiranih večerov sicer domuje v K4, tokrat pa bo nepredvidljiva, a vedno gurmanska selekcija raznovrstne klubske glasbe z vseh koncev sveta in spleta navduševala na Indekšu.

 

 

Edini regijski klubski špil aktualne princese newyorške urbane kontrakulture! Po hedonistih Le1fu in Mykki Blanco ter tesno za petami Cakes Da Killaju v Šiško prihaja še njihova precej bolj uporniško nastrojena kolegica Princess Nokia. Spremljala jo bo slovanska gengsta gejša pop band transformerka KУKЛA.

Trap? Hip hop? Bass music? Princess Nokia ima pripravljen jasen odgovor: “Ustvarjam svetovno glasbo – glasbo, ki bo nagovarjala vse vrste ljudi. Banjee dekleta v Harlemu, najstniške žene na Bližnjem vzhodu, gej fante v Vzhodni Aziji. Oznake niso več pomembne. Moja nova glasba je kozmična in tridimenzionalna in res predstavi, kdo je Princess Nokia. Princess Nokia je zvok. Je napredovanje. Je vse, kar sem.”

Nekajletni premor po prvencu Metallic Butterfly je prekinil zvočni zapis devetih komadov v obliki albuma 1992, izdanega lani. Prvo povsem rapersko ploščo Princess Nokie s pulzirajočimi beati in tekstovnim manifestom newyorške mladeži, rojene na začetku devetdesetih let prejšnjega stoletja, sta kot “ne smete preslišati” in enega od “15 najboljših albumov, ki jih niste slišali v 2016” izpostavila Billboard in Rolling Stone.

Prvenec te samosvoje DIY glasbene umetnice Metallic Butterfly, manifest mešanice tribal trip hop ritmov in post-internetnega kiber-feminizma, je sicer že Vice Magazine nemudoma razglasil za “po dolgem času eden najbolj vznemirljivih in ambicioznih albumov, ki so vznikli iz newyorškega podzemlja”. Pred kratkim pa je The Guardian Princess Nokio izpostavil kot enega izmed fenomenov podtalnega hip hopa in R&B-ja. Tudi zato je treba čim prej prilagoditi načrte septembrskega izpitnega obdobja!

КУКЛА je samooklicana slovanska gengsta gejša pop band transformerka, glasbeni projekt Kukle Kesherović. Medtem ko večino časa poje o orožju in ljubezni, se КУКЛА stalno bojuje s samo sabo in zunanjim svetom. Na odru, podprta s spremljevalnima pevkama in VJ-ko, pozabi na opreznost, svoj značilen zvok obogati z bujnimi vizualijami in na pladnju postreže svoje srce.

Za afterparty bo z nabasirano klubsko godbo poskrbel kolektiv Bojler, ki ga bosta zastopala DJ-ja Futon inTMA. Plesno rajanje v noč zagotovljeno!

 

 

 

 

 

 

Odgovorni organizator prireditev

Kino Šiška

Trg prekomorskih brigad 3

1000 Ljubljana