Built To Spill - Nakup vstopnic

Built To Spill

Trenutno ni aktivnih predstav za ta dogodek!

Podrobnosti dogodka

Znamenita ameriška zasedba Built to Spill, ki je s svojo glasbo krojila zvok indie rocka na prelomu tisočletja in obveljala za eno najvplivnejših imen v tem žanru, bo prvič nastopila v Sloveniji! Trio bo Šiško obiskal v sklopu turneje v podporo odlično sprejetemu osmemu albumu When the Wind Forgets Your Name, izdanemu pri založbi Sub Pop.

ZA FENE: Pavement, Dinosaur Jr, Pixies …

Built to Spill pod vodstvom ustanovitelja in edinega stalnega člana Douga Martscha že od zgodnjih devetdesetih let prejšnjega stoletja ustvarja vplivno in izjemno hvaljeno indie rock glasbo, precizno spleteno okoli umetelnih kitarskih linij, presunljive čustvenosti in samosvoje ustvarjalnosti. Albumi There's Nothing Wrong With Love, Perfect From Now On in Keep It Like a Secret iz devetdesetih let so pomagali premostiti vrzel med grungeom in vseprisotno eksplozijo indie rock v novem tisočletju ter pristali med Top 50 albumi desetletja po izboru Pitchforka. Pečat, ki ga je Martsch z Built to Spill pustil na žanru, je neizmeren in jasno slišen na zgodnjih albumih bendov, kot so Death Cab for Cutie, Modest Mouse in Band of Horses.

Uspešna zgodba Built to Spill se z novim tisočletjem ni končala. Martsch se je sčasoma vrnil k svojemu izvirnemu konceptu menjajočih se članov in s spreminjajočimi postavami uspešno držal korak s časom. To mu je uspelo tudi lani, ko se je vrnil tja, kjer se je zanj vse skupaj začelo – v Seattle. Pri sloviti tamkajšnji založbi Sub Pop je oktobra namreč izšla osma plošča Built to Spill, When the Wind Forgets Your Name, ki je znova požela kritiške slavospeve in poskrbel za še en presežek v bendovi dolgi karieri. Novim skladbam bomo lahko v živo prisluhnili konec junija, ko se bo bend v sklopu prve evropske turneje po letu 2019 končno ustavil tudi pri nas.

Organizacija: Kino Šiška.