BOY HARSHER + Hide - Vstopnice

Podrobnosti dogodka

Spoštovani kupci!

Organizator obvešča, da je dogodek Boy Harsher v Kinu Šiška iz 30. 3. prestavljen na 22. 10. 2020.

Že kupljene vstopnice veljajo za nov datum. Če vam nov termin ne ustreza, lahko vstopnice vrnete na prodajnem mestu, kjer ste jih kupili do 13. 4. 2020. Spletni kupci se obrnite na info@eventim.si.

Hvala za razumevanje.

Zaradi trenutnih razmer, ki vladajo v svetu in vladnih ukrepov v povezavi z izbruhom novega koronavirusa so zaprta vsa naša lastna in številna partnerska prodajna mesta. To pomeni, da številni kupci nimate možnosti uveljavljati pravice do vračila vstopnic za prestavljene dogodke v rokih, ki so jih določili organizatorji. V interesu vseh je varovanje zdravja in dobrobit državljanov ter izogibanje nevarnim situacijam.

Skladno s tem je bila sprejeta odločitev o začasni zaustavitvi vseh vračil kupnin za vstopnice odpovedanih in prestavljenih dogodkov. Začasna ukinitev bo veljala, dokler se ne bo stanje v državi poleglo in bodo pristojni spet dovolili vračanje v javno življenje. Po koncu ukrepov za omejevanje javnega življenja v državi vas bomo obvestili o novih datumih dogodkov in terminih vračanja vstopnic.

 

Ameriška senzacija Boy Harsher, zastavonoša sodobne obuditve temačnih, melanholičnih, a nezaustavljivo privlačnih synthpop zvokov, ki za šalo nabija milijone poslušanj na spletu, se bo marca končno ustavila v Šiški! Družbo ji bo delal surov elektronski dvojec HIDE.

ZA FENE: Lebanon Hanover, She Past Away, Joy Division …

Boy Harsher se je iz najstniškega poželenja in jeze para Jae Matthews in Augustusa Mullerja rodil leta 2014, nekje v močvarah ameriškega jugovzhoda. Nič čudnega, da je implodiral tako rekoč še preden se je dobro začel – kmalu po izidu čemernega, a z vročičnim plesnim nabojem naphanega in odlično sprejetega prvenca Yr Body Is Nothing je par tekom odmevnega "zadnjega" performansa, ki je vključeval tetoviranje, uničenje ozvočenja in ogenj, nehal. Končal. Tako z bendom kot drug z drugim.

K sreči omenjeni ogenj ni požgal vseh brvi in Matthews ter Muller sta sčasoma spet začela ne le govoriti drug z drugim, temveč tudi ustvarjati glasbo skupaj. Njun novi album, leta 2019 izdani Careful, se je namesto v bolečino in obup, ki sledita propadu nečesa, poglobil v zapletenost družinskih odnosov oziroma njihovega razkroja na eni strani, ter impulzu zbežati pred vsem tem na drugi. Tako kot na predhodniku seveda tudi tokrat ne manjka čutnih vokalov, plesne vročice in hedonističnega razvrata, delno navdahnjenega tudi z rednim koncertiranjem po celem svetu. Dvojec lahko namreč najdemo tako na znamenitih prizoriščih berlinskega elektronskega podtalja, kot je Berghain, in na težkokategornih festivalih tipa Roadburn, kjer bosta aprila nastopila na izrecno povabilo našega oktobrskega gosta Perturbatorja. Še pred tem pa se bo eno najbolj vročih imen današnje alternativne glasbe ustavilo v Šiški. Oh boy!

Pred Boy Harsher nas bosta ogrela HIDE, interdisciplinarna umetnika iz Chicaga, ki surovo, hrupno elektronsko osnovo iz terenskih posnetkov cepita s predirnim glasom vokalistke Gabel. Njuno delo je opazila in z izdajo singla podprla tudi slovita založba Sub Pop, z naredi-sam vztrajnostjo in energičnimi nastopi v živo pa sta nastopila že marsikje po svetu.