bluesland2019 - Vstopnice ©

BLUESLAND  - Vstopnice

Trenutno ni aktivnih predstav za ta dogodek!

Podrobnosti dogodka

Bluesland – Slovenski mednarodni blues festival v Sloveniji!


Izjemno blues doživetje!
Izhajajoč iz temeljev MotörCity festivala, se bo Bluesland festival osredotočil izključno na pristno blues glasbo. Čeprav je bil MotörCity dobra zabava, smo mi, promotorji, izvedeli, da je 90% naših obiskovalcev strastnih ljubiteljev bluesa in da so MotörCity obiskali le zaradi blues glasbe, manj pa jih zanimajo rock in motorji.


To je bil glavni razlog za našo odločitev, da preimenujemo MotörCity v Bluesland, s širšim poudarkom na pravi blues glasbi, ki bo zadovoljila, privabila in navdušila tudi najbolj dvomljive in izkušene blues navdušence.


Na MotörCityju smo imeli možnost gostiti nekaj izjemnih umetnikov; Chris Thomas King, Hans Theessink, Terry Evans, Laurence Jones, Kris Barras, Popa Chubby, Matt Schofield...če jih navedemo le nekaj.


Ker verjamemo, da si veliki ljubitelji blues glasbe zaslužijo le najboljše in tudi glavno mesto naše lepe, majhne države Slovenije, mesto Ljubljana, smo se odločili, da bomo Bluesland priredili na najlepši lokaciji; Bluesland bo potekal na zgodovinskem Ljubljanskem gradu, srednjeveški utrdbi, ki je bila zgrajena v 11. stoletju in dobila svojo sedanjo obliko s skoraj popolno prenovo v 15. stoletju. In kakšna je ta oblika; lahko boste doživeli in videli veličastni vhod v grajski kompleks, zapor na prostem, prostor za smodnik, Erazmov stolp, skalno dvorano, kaznilnico, grajsko kapelo sv. Jurija, Hribarjevo dvorano in orožarno, palacij,...in čudovit Panoramski stolp, ki ponuja osupljiv razgled na prestolnico, okoliške hribe in gore. Festival bo potekal na osrednjem grajskem dvorišču, ki je zaprto z vseh strani, prekrito s tlakovci in polno dinamičnih arhitekturnih elementov, ki bodo zagotovili popolno kuliso za festival Bluesland.


 


Dobrodošli v Blueslandu!


 


 


Odgovorni organizator prireditve:


ARTFEST d.o.o.


Dolomitska ulica 32


1000 Ljubljana