BATTLES  - Vstopnice

Trenutno ni aktivnih predstav za ta dogodek!

Podrobnosti dogodka

La di da di – Battles se vračajo v Šiško! 

Najbolj vznemirljiv instrumentalni rock bend, trio ki zveni kot orkester s ketne snetih robotov, sestavljajo John Stanier (ex Helmet, Tomahawk), Ian Williams (ex Don Caballero, Storm & Stress) in Dave Konopka (ex LYNX), ki znova premikajo meje domišljije in možnega v rocku z novim albumom @La Di Da Di, ki je lani izšel za založbo Warp Records, še bolj osupljivo pa njihove zvočne akrobacije fascinirajo v živo!

V zadnjem desetletju so Battles izoblikovali povsem svojo glasbeno sfero, ki je razpeta med instrumentalnim rockom, elektronskim gruvom, znojno matematiko, robotiko z napako in ping pongom. Nemogoče zveneča glasba, za katero ne verjameš da jo je možno izvesti v živo, dokler ne vidiš Battles na delu. 
Plasti v živo vzorčenih zvočnih zank, ki jih pleteta multiinstrumentalista Konopka in Williams, do zob oborožena s kitarami, klaviaturami in elektonskimi pripomočki, z odločnimi ritmičnimi temelji podpira in ruši edini od trojke ki nič ne loopa, ampak samo lupa – John Stanier, nekoč hrbtenica Helmetov, bobnar z najnižjim stolčkom in najvišjo crash činelo!

Prvič smo jih v Šiški videli poleti 2011, ravno po izidu drugega albuma Gloss Drop, pri snemanju katerega jih je zapustil ustanovitveni član Tyondai Braxton in po odhodu katerega so se malo zamajali, se lovili in se ulovili, lani posneli in izdali odličen nov album La Di Da Di… in evo jih spet naokrog!

http://bttls.com/


 


 


 


Odgovorni organizator prireditve:


Kino Šiška 


trg prekomorskih brigad 3


1000 Ljubljana