balkan_20 - Vstopnice ©

BALKAN FEVER Stefanovski, Tadić, Spassov

Trenutno ni aktivnih predstav za ta dogodek!

Podrobnosti dogodka

[ OBVESTILO ORGANIZATORJA ]


Spoštovani kupci!


Obveščamo vas, da je BALKAN FEVER, 25. 7. 2020, Ptuj – ODPOVEDAN


 


VRAČILA KUPNINE:


 


SPLETNI KUPCI


Spletni kupci nam na info@eventim.si pošljite številko naročila ali fotografijo kupljenih vstopnic (vidna naj bo črtna koda). Povračila kupnine se uredi na enak način kot je bil urejen nakup (enako plačilno sredstvo).


PRODAJNA MESTA


Kupci vstopnic za odpovedane dogodke se oglasite na prodajnem mestu kjer ste kupili vstopnice. S seboj imejte originalne vstopnice. Povračila so možna samo na že odprtih prodajnih mestih kjer ste opravili dejanski nakup (razen Petrol - lahko obiščete vam najbližji Petrol). 


 


Hvala za razumevanje.


 


 


BALKAN FEVER
Vlatko Stefanovski (MAK), Miroslav Tadić (SRB), Theodosii Spassov (BUL)

BALKAN FEVER je sodelovanje treh glasbenih virtuozov svetovnega slovesa. Makedonski kitarist Vlatko Stefanovski, srbski kitarist Miroslav Tadić in bolgarski kavalist Theodosii Spassov bodo 26. julija na dvorišču Minoristkega samostana na Ptuju predstavili glasbeno bogastvo Balkana. S privlačno glasbeno mešanico, ki prepleta elemente jazza, rocka, klasične in ljudske glasbe, so že nastopali na nekaterih prestižnih svetovnih odrih, med drugim v Royal Albert Hall v Londonu, Musikverein na Dunaju in na Kongresnem trgu v Ljubljani.

Miroslav Tadić je učitelj kitare na California Institute of the Arts v Los Angelesu, ki svoj čas izven predavalnic preživlja na koncertnih odrih. Zanj je značilno, da se loti različnih glasbenih sodelovanj, ki odkrivajo nove razsežnosti glasbe tega jugozahodnega dela Evrope. Vlatko Stefanovski je postal velika jugoslovanska rokovska zvezda v zasedbi Leb i sol, skupini, ki je že pred nekaj desetletji vizionarsko prepleta rock, jazz in ljudsko glasbo.

Na albumih Treta majka (2004) ter Live in Zagreb ‎se je Tadiću in Stefanovskemu pridružil še Theodosii Spassov, priznan bolgarski kavalist. Ker je glasba teh izvrstnih glasbenikov najbolj atraktivna v živih izvedbah, so najraje izdajali albume z živimi posnetki, kjer si vzamejo več svobode in interpretacijo prilagodijo trenutnim občutjem.