balkan fever 2022 - Nakup vstopnic

BALKAN FEVER - MAK, SRB, BUL

Trenutno ni aktivnih predstav za ta dogodek!

Podrobnosti dogodka

BALKAN FEVER

Vlatko Stefanovski (MAK), Miroslav Tadić (SRB), Theodosii Spassov (BUL)

BALKAN FEVER je sodelovanje treh glasbenih virtuozov svetovnega slovesa. Makedonski kitarist Vlatko Stefanovski, srbski kitarist Miroslav Tadić in bolgarski kavalist Theodosii Spassov bodo 24. julija na dvorišču Minoristkega samostana na Ptuju predstavili glasbeno bogastvo Balkana. S privlačno glasbeno mešanico, ki prepleta elemente jazza, rocka, klasične in ljudske glasbe, so že nastopali na nekaterih prestižnih svetovnih odrih, med drugim v Royal Albert Hall v Londonu, Musikverein na Dunaju in na Kongresnem trgu v Ljubljani.

Miroslav Tadić je učitelj kitare na California Institute of the Arts v Los Angelesu, ki svoj čas izven predavalnic preživlja na koncertnih odrih. Zanj je značilno, da se loti različnih glasbenih sodelovanj, ki odkrivajo nove razsežnosti glasbe tega jugozahodnega dela Evrope. Vlatko Stefanovski je postal velika jugoslovanska rokovska zvezda v zasedbi Leb i sol, skupini, ki je že pred nekaj desetletji vizionarsko prepleta rock, jazz in ljudsko glasbo.

Na albumih Treta majka (2004) ter Live in Zagreb ‎se je Tadiću in Stefanovskemu pridružil še Theodosii Spassov, priznan bolgarski kavalist. Ker je glasba teh izvrstnih glasbenikov najbolj atraktivna v živih izvedbah, so najraje izdajali albume z živimi posnetki, kjer si vzamejo več svobode in interpretacijo prilagodijo trenutnim občutjem.