avtomobili kranj 2021 - Vstopnice

AVTOMOBILI

Trenutno ni aktivnih predstav za ta dogodek!

Podrobnosti dogodka

AVTOMOBILI / Glasbeni večeri pod grajsko lipo

Primorska skupina Avtomobili letos praznuje 38 let delovanja in je gotovo ena najstarejših rockovskih skupin, ki so neprekinjeno delovale vsa leta obstoja.

V osemdesetih letih so pretežno nastopali zunaj Slovenije, v republikah nekdanje države, pozneje pa svoje delovanje in ustvarjanje usmerili na slovenski prostor. Enega prvih nastopov je skupina imela leta 1983 na Novem rocku v Ljubljani. Leta 1984 so fantje zmagali na mladinskem festivalu v Subotici, kar je bila tudi izvrstno izhodišče za vrsto koncertov po Jugoslaviji, ki so jim omogočili nekajletno uspešno prisotnost na takratnem glasbenem prizorišču. Istega leta je izšla tudi njihova prva plošča Mjesec je opet pun. Že naslednje leto je izšla plošča Dugo toplo ljeto, ki je še dodatno utrdila sloves skupine kot ene najbolj izvirnih in svežih v tistem času. Zadnja plošča, posneta tudi v srbohrvaškem jeziku in na vinilu, je izšla leta 1987 pod naslovom Krenimo. Po nekajletnem diskografskem premoru izide plošča Mraz (1992), ki ji sledijo Skozi leta (1994). V letih 1994 in 1996 so Avtomobili prejeli nagrado Zlati petelin kot najboljša slovenska rockovska skupina. Sledijo albumi Drugi svet (1995-kompilacija), Navaden dan (1997), Največji zadetki (1998-kompilacija), Enakonočje (2000), Mesta železniških postaj (2006) ter album Klub klubov(2008), posnet v živo, ki predstavlja nekakšen kronološki sprehod skozi celotno diskografijo skupine. Plošča Pozna pomlad (2012) je bila delo aktualne zasedbe z nekoliko modernejšimi priredbami, obenem pa skupina obdrži svoj edinstveni slog. Leta 2014 skupina prejme nagrado Franceta Bevka, ki jim jo občina Nova Gorica podeli kot priznanje za dolgoletno izvirno avtorsko ustvarjalnost. Leta 2016 izide njihov še vedno aktualni studijski album Daleč.

Skupina od nastanka redno koncertira, velja pa omeniti tudi sodelovanja s številnimi slovenskimi ustvarjalci(Tomaž Domicelj, Zoran Predin, Severa Gjurin….)

V vseh teh letih je skupina doživela tudi veliko kadrovskih sprememb in sedaj nastopa v zasedbi: Marko Vuksanovič – vokal; Mirko Vuksanovič – klaviature, vokal; Boštjan Andrejc Bushy – kitara, vokal; David Morgan – bobni; David Šuligoj – bas kitara.

Za obisk dogodka velja PCT pogoj. Ob vstopu na prireditveni prostor morate imeti:

● potrdilo o prebolelosti ali

● potrdilo o cepljenosti ali

● negativni rezultat testa, ki ni starejši od 48 ur.

Nočitev v Mestni občini Kranj vam prinaša 10% popust pri nakupu vstopnice za ta dogodek. Za koriščenje ugodnosti pošljite mail na info@visitkranj.si, napišite, da prosite za kodo za popust in pripnite potrdilo o plačilu nastanitve (hotela, apartmaja, sobe,…). V povratnem e-sporočilu prejmete kodo za popust, ki jo vnesete v Eventim.