artanlili_kš - Vstopnice ©

ARTAN LILI

Trenutno ni aktivnih predstav za ta dogodek!

Podrobnosti dogodka


ARTAN LILI + INFECTED - 12. 3. - PRESTAVLJENOSpoštovani kupci!

Organizator obvešča, da je dogodek Artan Lili + Infected, 12. 3. 2020 v Kino Šiška, Ljubljana prestavljen na kasnejši termin, ki ga bo organizator sporočil naknadno.Že kupljene vstopnice bodo veljale za nov datum. Če vam nov termin ne bo ustrezal, lahko vstopnice vrnete na prodajnem mestu, kjer ste jih kupili. Spletni kupci se obrnite na info@eventim.si.

Hvala za razumevanje.

 


Zaradi trenutnih razmer, ki vladajo v svetu in vladnih ukrepov v povezavi z izbruhom novega koronavirusa so zaprta vsa naša lastna in številna partnerska prodajna mesta. To pomeni, da številni kupci nimate možnosti uveljavljati pravice do vračila vstopnic za prestavljene dogodke v rokih, ki so jih določili organizatorji. V interesu vseh je varovanje zdravja in dobrobit državljanov ter izogibanje nevarnim situacijam. Skladno s tem je bila sprejeta odločitev o začasni zaustavitvi vseh vračil kupnin za vstopnice odpovedanih in prestavljenih dogodkov. Začasna ukinitev bo veljala, dokler se ne bo stanje v državi poleglo in bodo pristojni spet dovolili vračanje v javno življenje. Po koncu ukrepov za omejevanje javnega življenja v državi vas bomo obvestili o novih datumih dogodkov in terminih vračanja vstopnic.Ena najbolj navdušujočih novodobnih zasedb regionalne glasbene scene, beograjska noise pop četverica Artan Lili, se končno vrača v Ljubljano. Ob prvem nastopu v Kinu Šiška nam bo z vizualno podporo priznanega srbskega umetnika Izvanrednega Boba poleg poznanega materiala s prvih dveh odličnih plošč predstavila tudi sveže skladbe s prihajajočega novega albuma. Ogreli se bomo s špilligaškimi pop rock prvaki Infected.


ZA FENE: Ekatarina Velika, Obojeni program, Svemirko, …


Ko se govori o novih glasbenih silah na Balkanu, je beograjska skupina Artan Lili v zadnjem času zagotovo ena najpogosteje omenjenih. Ne le zato, ker je v bendovem izrazu čutiti duh nostalgičnih ex-Yu biserov, kot so Ekatarina Velika, Disciplin A Kitschme in Obojeni program, temveč tudi po zaslugi neumorne avtorske vneme, inovativnega principa izdajanja plošč singel za singlom ter z dodelanimi videospoti, in predvsem – izvrstne glasbe. Preprosto povedano, leta 2013 osnovana skupina z vsako novo skladbo razkrije nov delček sebe, izviren, nabit z mladostno energijo in speven, četudi nikoli ustvarjen na prvo žogo.


S takim smislom in jasno vizijo glede svoje glasbe ni nič čudnega, da so Artan Lili zadnja leta stalni gostje na vrhu glasbenih lestvic v državah bivše Jugoslavije in eno najbolj vročih koncertnih imen. Slavospevov so deležni tudi s strani glasbenih kritikov, lani pa so za svojo skladbo "D.E.P.R.A." prejeli prvo nagrado Milana Mladenovića za glasbeno delo izjemne umetniške vrednosti. Zasedba, v kateri najdemo glasbene veterane, poznane tudi iz skupin, kot so Crvi, Stuttgart Online in Bitipatibi, se v Ljubljano vrača z novim materialom s tretjega albuma, ki po kosih izhaja od lani, njen nastop pa bodo obogatile tudi vizualije beograjskega umetnika Izvanrednega Boba. Kot pravi frontmen zasedbe Bojan Slačala: "Idealna priložnost, da se ljubljanski publiki predstavimo dobesedno v polni luči!"


Ptujska peterica Infected je pred leti z izdelanim avtorskim nastopom zavladala tretji sezoni naše Špil lige, v preteklih letih pa se je posvetila avtorskemu ustvarjanju in decembra 2018 izdala albumski prvenec Kolaž. Lani so med drugim nastopili na glavnem odru hrvaškega festivala INmusic, zatem pa so v sklopu akustične turneje Tour de Kauch obredli dnevne sobe po Sloveniji. V Šiško, kjer smo jim nazadnje prisluhnili pred Carnival Youth, se vračajo ožičeni.


Organizacija: Kino Šiška.