ART Expo Ljubljana - Nakup vstopnic

ART Expo Ljubljana  - Vstopnice

NAPREDNO ISKANJE

Podrobnosti dogodka

VODILNI UMETNIŠKI FESTIVAL V REGIJI

ART Expo Ljubljana presega tradicionalno doživetje umetniškega sejma, saj združuje umetnike, zbiratelje, poslovni svet in kulturne navdušence. Ekipa AAMI je predana spodbujanju povezav in predstavljanju najboljšega iz sveta umetnosti. Po štirih letih premora zaradi pandemije Covid-19 se vračamo s tretjo edicijo ART Expa Ljubljana, ki ponuja izjemno priložnost za odkrivanje in podporo umetniških talentov. Slavnostna otvoritev sejma bo v četrtek, 12. oktobra 2023, zaključek pa v nedeljo, 15. oktobra 2023. Expo bo gostil prestižni Kongresni center Brdo v sklopu Posestva Brdo. Posestvo Brdo, ki se pogosto uporablja za državne protokolarne dogodke, se nahaja na priročni lokaciji v bližini mednarodnega letališča Ljubljana in glavnih avtocestnih povezav, kar zagotavlja lahek dostop za udeležence. Poleg tega bodo tudi v BTC City-ju Ljubljana, generalnem partnerju ART Expa Ljubljana, potekali številni spremljajoči dogodki.

BIENALE V PREKTEKLOSTI

Prva edicija ART Expa Ljubljana je potekala septembra 2017 v nekoliko drugačni obliki. 142 umetnikov iz 15-ih različnih držav se je namreč predstavljalo na kar 14-dnevnem dogodku, ki je kot “umetniška vas” potekal v BTC City-ju Ljubljana. Septembra 2019 je potekala druga izdaja expa kot nadgrajena različica, v okviru katere se je na dveh lokacijah predstavilo več kot 350 umetnikov iz več kot 30-ih držav. Glavna lokacija je bila na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani. Program je potekal tudi v BTC City-ju Ljubljana, kjer se je zvrstilo več samostojnih razstav in performansov. V okviru ART Expa Ljubljana se je v letu 2019 zvrstilo več kot 80 dogodkov.

PESTER DOGODEK GLOBALNEGA DOSEGA

Na težko pričakovanem ART Expu Ljubljana bomo predstavili ustvarjalne izdelke več kot 500 razstavljavcev iz 45-ih različnih držav. V samo štirih dneh bo sejem gostil okoli 100 dogodkov, vključno z glasbenimi koncerti, dramskimi performansi, slikanjem v živo, pogovori o umetnosti, modnimi revijami, predavanji, delavnicami in drugimi dogodki, povezanimi z umetnostjo in kulturo. ART Expo Ljubljana predstavlja široko paleto umetniških disciplin kot so slikarstvo, risba, kiparstvo, fotografija, grafično oblikovanje, modno oblikovanje, glasba, ples in drama.