Nalaganje...

Trenutno ni aktivnih predstav za ta dogodek!

Podrobnosti dogodka

"Moja idola sta Paganini in Jimi Hendrix" Ara Malikian

ARA MALIKIAN

"ROYAL GARAGE WORLD TOUR"

25.05.2019 LJUBLJANA, Cankarjev dom (Gallusova Dvorana) ob 20.00

Ara Malikian je svetovno priznani libanonski violinist z armenskimi koreninami. Klasično izobraženi glasbenik velja za izjemnega virtuoza, ki v svojo glasbo dodaja odtenke folk in etno tradicije.

Nedvomno je eden največjih virtuozov današnjega časa. Za sabo ima 40 albumov in na stotine razprodanih koncertov po vsem svetu. V letu 2019 odhaja na novo svetovno turnejo "ROYAL GARAGE WORLD TOUR" v okviru katere bo prvič nastopil tudi v Sloveniji.

Že v mladih letih je kot čudežni deček zmagal mnoge prestižne nagrade, med katerimi nagrado Niccolò Paganini, eno najprestižnejših nagrad v svetu klasične glasbe. Zaradi izredne nadarjenosti, muzikalnosti in virtuoznosti so ga glasbeni kritiki celo preimenovali v "novega Paganinija".

Klasično izobraženi Ara Malikian je v letih povsem asimiliral glasbo različnih kultur: v njegovi glasbi najdemo španski flamenco, argentinski tango, kot tudi cigansko glasbo in Klezmer ter elemente, ki so značilni za arabsko in Jewish kulturo.

Za Malikiana so značilni zelo energični nastopi v živo. Ara Malikian ni le odličen glasbenik, je tudi izvrsten performer, ki obiskovalce prav gotovo ne pusti ravnodušnih.

 

 

Odgovorni organizator prireditve:

PREDODROM d.o.o.

Puntarjeva 17

6000 Koper