ANNA B SAVAGE + Dora Tomori - Nakup vstopnic

ANNA B SAVAGE + Dora Tomori

Trenutno ni aktivnih predstav za ta dogodek!

Podrobnosti dogodka

V Šiško prihaja Anna B Savage, novodobna folk rock pesnica, ki se je z ranljivo iskrenostjo, nepozabnim vokalom in brezkompromisnim obračunavanjem s tegobami sodobnosti uveljavila kot ena najbolj intrigantnih mladih izvajalk na svetu. Predstavila nam bo za založbo City Slang izdani album in|FLUX, za njen nastop pa nas bo s svojim albumskim prvencem ogrela obetavna domača kantavtorica Dora Tomori.

ZA FENE: PJ Harvey, Anna Calvi, boygenius …

Revija Rolling Stone je njeno petje opisala kot »nepozabno«. The Guardian jo je februarja označil za izvajalko, na katero je treba biti pozoren. Kultni elektronski dvojec Orbital si je sposodil njen vokal za svojo letos izdano novo ploščo. Njena prihajajoča turneja vključuje nekatere največje nastope njene kariere, tudi v slovitih dvoranah, kot je Village Underground. Njen letošnji drugi album in|FLUX, izdan pri založbi City Slang, je požel hvalo tako kritikov kot poslušalcev. Ne pretiravamo, če rečemo, da je v Dublinu živeča Londončanka Anna B Savage ta hip na vrhuncu svoje dosedanje kariere.

A pot do uspeha je nemalokrat trnova, kar je izkusila tudi Anna. Po obetavnem EP prvencu leta 2015 se je morala namreč soočiti s pritiskom in dvomi, zaradi katerih je skoraj opustila glasbeno kariero. Na našo srečo je karizmatična glasbenica in pesnica premagala ovire ter leta 2021 postregla z izjemnim studijskim albumom A Common Turn, kjer je svojo ranljivost, pikro brezkompromisna besedila ter edinstven vokal spojila z okleščenimi folk rock instrumentali. Kritiki in poslušalci so bili navdušeni, tako tudi kot Jenny Hval in Father John Misty, ki sta jo povabila na turnejo.

Anna B Savage z novo ploščo in|FLUX nadaljuje okrevanje, zastavlja nova vprašanja sebi in patriarhalni družbi, ki jo obdaja, a ne išče zares odgovorov. Namesto tega z izbranimi besedami in vznesenostjo razmišlja o kompleksnostih in spremenljivkah človeškega obstoja, bolečini in ugodju ljubezni, izgubi ter medsebojni povezanosti. V tokrat bogatejših glasbenih aranžmajih se med drugim bohotita tudi klarinet in saksofon, inštrumenta, ki ju je Anna vzela s police po več kot 15 letih, končni izdelek pa že pogleduje proti vrhu seznama najbolj zanimivih izdaj letošnjega leta.

Mlada kantavtorica Dora Tomori je v zadnjem času svojo glasbo ponesla po manjših in večjih odrih Slovenije – med drugim nas je že ogrela pred nastopom Mire Lu Kovacs ter na Tresku #12. Iz minimalistične estetike spalničnega popa je razvila mehek, zrel indie pop, v katerem raziskuje svojo notranjo topografijo in svet, ki jo obdaja v času nove normale. S prvim singlom »New Religion«, v katerem slišimo vplive izvajalk, kot so Phoebe Bridgers, Imogen Heap in Julien Baker, je lani napovedala aprila letos izdani albumski prvenec Where No Heartbreak Has Gone. Dolgometražec se ponaša z surovo intimnostjo, ki so jo navdihnile teme od vremena do srcozloma in mladostniškega raziskovanja intimnih odnosov, kot ga prinese tok življenja v njenih letih.

Organizacija: Kino Šiška.

Podprto s strani Liveurope. Platforma Liveurope povezuje in podpira evropske koncertne dvorane v njihovih prizadevanjih za promocijo uveljavljajočih se evropskih glasbenih ustvarjalcev in aktivno stimulira njihovo kroženje po evropskih odrih ter njihovo predstavitev pred novimi občinstvi. Platforma Liveurope je sofinancirana s strani programa Evropske unije Ustvarjalna Evropa.