ANJA BUKOVEC z gosti - 10 LET - Vstopnice

Trenutno ni aktivnih predstav za ta dogodek!

Podrobnosti dogodka

10. obletnica novoletnih koncertov Anje Bukovec z gosti

 

Anja Bukovec 22. decembra 2016 v Unionski dvorani v Ljubljani pripravlja jubilejni 10. božično-novoletni koncert z gosti – Nuška Drašček in Igor Vićentić

 

Novoletni koncerti violinistke Anje Bukovec so vsebinsko in izvedbeno edinstveni, v kombinaciji sodelovanja z umetniki na prerezu med klasiko, teatrom, plesom in popom, pa vedno tudi butični in ekskluzivni. Z Anjo Bukovec so oder delili Janez Lotrič, Terrafolk, Rožmarinke, Jadranka Juras, Vasilij Meljnikov, Zoran Predin, Oto Pestner, Andres Valdes, Boris Cavazza, Andraž Hribar in številni orkestri.

Anja Bukovec je slovenska violinistka, ki s številnimi mednarodnimi uspehi in odmevnimi nastopi tako doma kot v tujini upravičuje vlogo glasbene ambasadorke. V svojemu stilu in načinu podajanja glasbe presega meje tradicionalnega ter zbližuje, združuje in osrečuje najrazličnejše generacije poslušalcev.

 

Letos se bo Anji kot gost pridružila pevka Nuška Drašček. Prejemnica številnih domačih in mednarodnih nagrad, nekdanja članica svetovno znanega pevskega zbora Perpetuum Jazzile, znanka številnih glasbenih festivalov in TV oddaj, priljubljena tako pri poslušalcih muzikalov kot ljubiteljih zborovske, jazz in popularne glasbe. Nuška Drašček je izjemna operna pevka, ki je sodelovala tudi z zvezdo opernih dvoran Ano Netrebko. Letos bo novoletni koncert Anje Bukovec popestrila z priljubljenimi opernimi arijami.

 

Glasbeni spekter bo obogatil tudi odlični pianist Igor Vićentić, ki je šolanje na londonskem Trinity Collegeu in izpopolnjevanje na Julliard School v New Yorku nadgradil kot profesor na Konservatoriju za glasbo in balet v Ljubljani. Redni sodelavec vrhunskih domačih glasbenikov Mirjam Kalin in Marjana Lipovšek ter skupin Silence, Terrafolk in Laibach. Kot potomec nekdanjega skladatelja, dirigenta in ravnatelja ljubljanske SNG Opere Mirka Poliča nadaljuje družinsko tradicijo uspešnih glasbenikov.

 

Program novoletnega koncerta Anje Bukovec z gosti bo letos zajemal najbolj poznane skladbe iz sveta opernih napevov in klasične glasbe od Beethovna, Straussa, Bizeta do Mozarta, de Falla idr. Vljudno vabljeni.

 

 

 

 

 

 

Odgovorni organizator prireditve

HOMMAGE d.o.o.

Kidričeva 116

1236 Trzin