Nalaganje...

Trenutno ni aktivnih predstav za ta dogodek!

Podrobnosti dogodka

Ljubljana se bo aprila priključila anarhistični republiki Bzzz, brezhibni lepljenki žanrov od noisa in jazza do etna in hiphopa, ki je med državljane štela tudi Archieja Sheppa, Trevorja Dunna, Luca Exa, Artoja Lindsayja in Marca Ribota.

Francoskega vsestranskega kitarista in pevca Seba el Zina smo spoznali prek nekonvencionalnih zasedb Naked Wolf ter ITHAK (prva je nastopila na festivalu Jazz Cerkno, druga pa na Keltiki). El Zin se sedaj k nam vrača s svojim projektom, ki je v vodilnih glasbenih revijah, kakršna je denimo Wire, požel same presežne kritike. V zasedbi Anarchist Republic of Bzzz je francoski multipraktik zbral vrsto eminentnih imen iz različnih žanrov, od art rocka prek eksperimentalne glasbe, jazza in orientalskih tradicionalnih godb. Na prvem albumu zasedbe (izšel je 2009 pri Sub Rosa) sta npr. igrala kultna kitarista Arto Lindsay in Marc Ribot, kasneje pa je s tem nenavadnim konglomeratom muzičistov in idej sodelovala kopica mojstrov, kot so jazzovska legenda Archie Shepp, večni punker in naš dober znanec Luc Ex ali Murat Ertel iz turškega benda Baba Zula.

V zasedbi, ki pride k nam, gre izpostaviti vsaj pevca/raperja Mikea Ladda, ki je mdr. sodeloval z Vijayem Iyerjem. Glasba zasedbe se spreminja glede na trenutne člane, njeno ogrodje pa ostaja brezhibno sprijeta lepljenka žanrov, od alter popa prek noisea do etna in hiphopa.

 

 

 

 

Odgovorni organizator prireditve:

Kino Šiška

Trg prekomorskih brigad 3

1000 Ljubljana