anapandur_nuk - Nakup vstopnic ©

Ana Pandur&Vesna Zornik - Interconnected  - Vstopnice

Trenutno ni aktivnih predstav za ta dogodek!

Podrobnosti dogodka

INTERCONNECTED je plesni koncert, ki vas bo presenetil s svojo izvirnostjo, prepletom slogov, vrhunsko izvedbo in svežo interpretacijo. Svoje znanje in ustvarjalno moč so združili plesalka Ana Pandur, pevka Vesna Zornik, harmonikar Marko Brdnik in basist Robert Jukič. Skupaj so pričarali glasbeno plesni mozaik, v katerem se prepletajo tango, električna glasba in izvirne avtorske skladbe. Plesna interpretacija Ane Pandur temelji na flamenku.


Ana Pandur se je preučevanju flamenka in njegovi aplikaciji v sodobne uprizoritvene prakse posvetila že v okviru študija na Filozofski fakulteti v Ljubljani. Kot plesalka, koreografinja in plesna pedagoginja povezuje flamenko s sodobnimi uprizoritvenimi praksami in išče nove avtorske pristope; s prepletom flamenka in sodobnega plesa, gledališča in glasbe. Je avtorica številnih plesnih predstav.

Vesna Zornik je pevka glasbenih skupin Katalena in Brest ter solistka zasedbe Sounds of Slovenia. Leta 2010 je ustanovila projekt TangoApasionada in v sodelovanju z Markom Brdnikom posnela istoimenski album. Kot igralka in pevka je sodelovala pri ustvarjanju plesno glasbene predstave sodobnega flamenka Anatomija.

Robert Jukič  je kot basist, aranžer, skladatelj, tekstopisec in producent eden najbolj vsestranskih slovenskih ustvarjalcev. Je avtor enajstih samostojnih albumov, ki obsegajo žanre od jazza do klasike, folka, bluesa, countryja, alternativnega popa, šansona in drugih glasb sveta. Sklada za različne zasedbe, kratke filme, multimedijske predstave, plesne predstave, sodeluje z gledališči in poučuje. Je prejemnik skladateljske nagrade "Jazzon".

Marko Brdnik deluje kot solist ter komorni in studijski glasbenik. Harmoniko igra tudi v avantgardnih rokerskih zasedbah. Sodeluje z jazz pevko Tjašo Fabjančič, tolkalnim orkestrom Slovenske Filharmonije in zasedbami, ki igrajo prosto improvizirano glasbo. V zadnjih letih je ustvaril glasbo za več kot štirideset gledaliških in plesnih predstav. Leta 2016 je s kitaristom Urošem Rakovcem izdal odmevno ploščo "Leta".


 


Zasedba:  • Ana Pandur: ples

  • Vesna Zornik: vokal

  • Robert Jukič: bas

  • Marko Brdnik: harmonika


Odgovorni organizator prireditve:


KUD ARHITEKA


Dunajska 49


1000 Ljubljana