AMEBA

Trenutno ni aktivnih predstav za ta dogodek!

Podrobnosti dogodka

Glasbena zasedba Matter (Dario Nožić Serini, Matej Tunja in Luka Lah) je svojo naklonjenost filmski oziroma vizualni umetnosti izkazovala že od prvih korakov na sceni. Videospoti zasedbe so vedno imeli tisti element »filma«, ki je segal preko klasičnega nizanja posnetkov v podporo glasbi, v ospredje pa so Matter vedno postavili zgodbo. Tako ne preseneča, da so leta 2017 javnosti predstavili kratki film Pimpin Piaf, zgodbo o prijateljih, ki skušajo najti načine za preživetje v svetu, s katerim se ne strinjajo.

V podobnem času je začel nastajati scenarij in snemanje filma Ameba, (prvi) celovečerni film zasedbe Matter. Film je bil do konca posnet pred tremi leti, njegova zgodba pa danes deluje še bolj aktualno, kot v času snemanja.

Film, postavljen v bližnjo prihodnost, problematizira distopično smer razvoja družbe; vodni viri se privatizirajo, z njimi se prekupčuje, življenje na vseh nivojih upravljajo korporacije, internet je pod nadzorom, socialna država postaja oddaljen spomin. Zaradi informacijskega mrka je z ljudmi enostavneje manipulirati kot kadarkoli prej. Kako se s propadom sistema sooča skupina treh prijateljev, ki že sicer živijo na robu sistema, a se kljub temu trudijo postati nekdo navkljub vsem oviram, ki jim jih na pot postavlja sistem.

Po koncu filma se bo dogajanje preselilo na letni vrt Kavarne Kina Šiška, kjer bodo svoje DJ sete odrolali Softskinson, Tsujigiri in Dacho.

Podatki o filmu

Nastopajo:

Dačo – Dario Nožić Serini
Tunja – Matej Tunja
Lilčke – Luka Lah
Kim – Anja Drnovšek
Damir – Sebastjan Starič
Jolanda – Mojca Partljič
Emina – Maša Grošelj
Sanela – Mia Skrbinac
Zeki – Bonino Englaro
Dačov oče – Davor Janjić
Scenarij: Dario Nožić Serini, Blaž Završnik
Režiser: Blaž Završnik
Producenti: Blaž Završnik, Dario Nožić Serini, Luka Lah, Matej Tunja
Izvršni producent: Darej Šömen
Direktor fotografije: Peter Perunovič
Montažerja: Olga Michalik, Bonino Englaro
Oblikovalec zvoka: Stojancho Georgiev
Glasba: Matter, YGT
Produkcija: Bandera V koprodukciji z: Warehouse collective, Gliser, Aural Fiction, Nu Frame


Dogodek bo potekal v skladu z veljavnimi javnozdravstvenimi ukrepi. Obiskovalke in obiskovalci morajo za vstop na prireditveni prostor izkazati PCT potrdilo.

Organizacija: Kino Šiška.