ALGIERS - Nakup vstopnic

ALGIERS  - Vstopnice

Podrobnosti dogodka

V Šiško se vrača en najbolj vznemirljivih bendov tega tisočletja, Algiers! Navdušujoča četverica nam bo ob ponovnem obisku predstavila novi album SHOOK, ki so ga ustvarili na tisti najbolj kultni način nastajanja tovrstnih mojstrovin – kot rezultat ustvarjalnega razplajanja benda na robu razpada in panteona sodelovanj z nekaterimi najbolj priznanimi glasbeniki ta hip.

ZA FENE: Protomartyr, Iceage, Moor Mother …

Seznam gostujočih umetnikov in umetnic na novi, četrti plošči benda Algiers se bere kot enciklopedija sodobne alternativne glasbe. Zack de la Rocha (Rage Against the Machine), Backxwash, billy woods, Samuel T Herring (Future Islands), Jae Matthews (Boy Harsher) in številni drugi so k albumu doprinesli svoje poglede, svežino in raznolikost ter se križali v izbruhih kreativnosti znotraj ropotajočih postpunkovskih okvirov osnovne zasedbe. Ta se je novega albuma lotila na robu razpada, ko se je v poskusu obnovitve medsebojne povezanosti umaknila od zunanjih pritiskov in se v brlogu v domači Atlanti posvetila krepitvi prijateljstva in ustvarjalnega navdiha. Končni izdelek širi obzorja z nekaterimi najbolj navdušujočimi skladbami ne le bendove kariere, temveč kar trenutne glasbene scene.

Ameriško-britansko četverico Algiers in njeno nepredvidljivo mešanico postpunkovske jeze, nojzerske divjosti in gospelovske duše, skozi katere podaja svoje zvočne manifeste aktivizma in boja proti vrednotnemu propadu sodobnosti, smo gostili že večkrat. Prvič so se nam predstavili kot eno najvidnejših imena festivala MENT Ljubljana 2018, ponovno pa so nas zapeljali še na valentinovo leto pozneje. Bend, čigar izdaje redno pristanejo pri vrhu seznamov najboljših izdaj leta, je pač užitek gledati v živo, zato že težko pričakujemo njihov povratek.

Organizacija: Kino Šiška.