ALBANO - Nakup vstopnic

AL BANO

Trenutno ni aktivnih predstav za ta dogodek!

Podrobnosti dogodka

SPEKTAKEL ENEGA NAJPREPOZNAVNEJŠIH ITALIJANSKIH PEVCEV

Albano Antonio Carrisi, bolj znan kot Al Bano, je tenorist, igralec in vinar. Njegova zavidljiva glasbena kariera, ki traja že več kot pol stoletja, ne pozna padcev. Svetovno prepoznavnost si je pridobil s štiri in pol oktavnim vokalnim razponom in prodal več kot 165 milijonov plošč.

Debitiral je leta 1966 kot pevec na Festivalu delle Rose in na televiziji. Zmagal je na italijanskem pevskem tekmovanju Disco per l'Estate, s pesmijo »Pensando a te«. V svoji bogati karieri je poleg solista skoraj 30 let nastopal v duetu, Al Bano & Romina Power, skupaj s takratno partnerico in požel velik uspeh. Med drugim sta zmagala tudi na festivalu Sanremo s pesmijo »Ci sarà«.

Kot supergost je letos nastopil na festivalskem večeru svetovno znanega festivala Sanremo, ki si ga je ogledalo rekordno število gledalcev.

Al Bano bo v maju dopolnil 80 let in ob njegovem jubileju bo italijanska televizija RAI posnela posebno oddajo o njem. Je eden najprepoznavnejših glasbenih produktov Italije, poleg Andree Bocellija in Erosa Ramazzottija.

Danes je stalnica na italijanskih televizijah in ima ogromno število oboževalcev po vsem svetu, ki pozorno spremljajo njegovo kariero. Njegove uspešnice kot so »Sharazan«, »Felicità«, »Libertà«, »Nel Sole« in številne druge pesmi bo 26. septembra 2023 ob 20. uri slišati v Gallusovi dvorani Cankarjevega doma v Ljubljani.

Priložnost tako edinstvena, da je preprosto ne gre zamuditi!