afrofonija 2021 kino šiška - Vstopnice

Afrofonija

Trenutno ni aktivnih predstav za ta dogodek!

Podrobnosti dogodka

AFROFONIJA

plesno-glasbeni spektakel


Ob 10. obletnici delovanja afriške plesno-glasbene zasedbe, ki deluje pod vodstvom priznane koreografinje Maše Kagao Knez, se obeta večer, navdahnjen z bogato plesno in glasbeno tradicijo zahodne Afrike. Poliritmija zahodnoafriških ritmov se bo prepletala s sodobnim plesom, hiphopom in stepom ter se spogledovala z blagozvočnim petjem in beatboxom.

Skupina se je oblikovala leta 2009 z namenom ohranjanja in širjenja afriške kulturne dediščine. Leta 2010 se je s svojim programom prvič predstavila javnosti na festivalu Lent v Mariboru ter na ljubljanskem festivalu afriške kulture Baofest. V desetih letih delovanja je uspešno nastopila na vseh večjih festivalih v Sloveniji.


Maša Kagao Knez, vodja skupine, v svojem avtorskem izrazu združuje zahodnoafriško kulturo s sodobnim plesom. Program bo tako obsegal tradicionalne afriške ritme in ples kot tudi sodobni plesni izraz plesne zasedbe in gostujočih plesalcev ter avtorsko glasbo, ki so jo različni glasbeniki tekom let ustvarjali za njene plesne predstave Dia Diasso DiasporaMomentum – avenija ujetih trenutkov in Koncert za mam.

Zasedba:

Plesalke: Tina Ažman, Vesna Bizjak, Tjaša Jerak, Maša Kagao Knez, Lea Menard, Kristina Sicherl, Ajda Žagar, Eva Žagar

Bobnarja: Issiaka Sanou, Mamourou Sanou

Gostje: Dalanda Diallo, Irena Yebuah Tiran, Leticia Slapnik Yebuah, Joseph Nzobandora – Jose, Murat, Peter Nzobandora, Klara Carev, Pia Vatovec Dirnbek, Urša Rupnik, Ruben Gombač

BON21

Za nakup vstopnice je mogoče unovčiti tudi BON21 na blagajni Kina Šiška od ponedeljka do petka med 15.00 in 20.00 oziroma na dan dogodka. Več o načinu unovčevanja ter dokumentih, ki jih potrebujete za unovčitev, si preberite na spletni strani FURS.

PCT POGOJI

Ob vstopu na prireditveni prostor v času javnih kulturnih prireditev je potrebno upoštevati veljavne javnozdravstvene ukrepe in s tem dokazila o PCT pogoju. Kot dokazilo o izpolnjevanju pogoja PCT se lahko predloži digitalno COVID potrdilo EU v digitalni ali papirnati obliki, opremljeno s kodo QR (mobilna sporočila niso veljavna) ali se predloži drugo potrdilo oziroma dokazilo v skladu s predpisi, ki ga pristojna oseba preveri z vpogledom v to potrdilo oziroma dokazilo. Ob predložitvi katerega od navedenih dokazil je potrebno izkazati tudi veljaven osebni dokument.

Projekt podpira JSKD, podprla pa sta ga Plesni teater Ljubljana in Studio Nataraj.

Produkcija: Studio XXV in Tyfende, Diaspora v sodelovanju s Kinom Šiška.