MGL: ADDAMSOVI  - Vstopnice

Trenutno ni aktivnih predstav za ta dogodek!

Podrobnosti dogodka

Spoštovani kupci!


Organizator obvešča, da so v Mestnem gledališču Ljubljanskem (MGL) odpovedane vse predstave na Velikem odru od 10. do 13. 3. 2020.


- ADDAMSOVI: 13. 3. 2020


- VSE O ŽENSKAH: 12. 3. 2020


- KAR VEM, DA JE RES: 10. 3. 2020


Vstopnice lahko vrnete na prodajnem mestu, kjer ste jih kupili in povrnjena vam bo kupnina. Spletni kupci se obrnite na info@eventim.si.


Hvala za razumevanje.


 


Zaradi trenutnih razmer, ki vladajo v svetu in vladnih ukrepov v povezavi z izbruhom novega koronavirusa so zaprta vsa naša lastna in številna partnerska prodajna mesta. To pomeni, da številni kupci nimate možnosti uveljavljati pravice do vračila vstopnic za prestavljene dogodke v rokih, ki so jih določili organizatorji. V interesu vseh je varovanje zdravja in dobrobit državljanov ter izogibanje nevarnim situacijam. Skladno s tem je bila sprejeta odločitev o začasni zaustavitvi vseh vračil kupnin za vstopnice odpovedanih in prestavljenih dogodkov. Začasna ukinitev bo veljala, dokler se ne bo stanje v državi poleglo in bodo pristojni spet dovolili vračanje v javno življenje. Po koncu ukrepov za omejevanje javnega življenja v državi vas bomo obvestili o novih datumih dogodkov in terminih vračanja vstopnic.


 


 


Marshall Brickman, Rick Elice, Andrew Lippa


Addamsovi

The Addams Family, 2010


Mjuzikel – komedija


Prva slovenska uprizoritev 
  • glasbeni vodja in avtor priredbe aranžmajev: Laren Polič Zdravič

  • prevajalec: Andrej Rozman Roza

  • režiser: Aleksandar Popovski


 


Čudaška in srhljiva, vendar tudi nadvse zabavna družina Addams se je prvič pojavila v stripu, ki ga je ameriški risar Charles Addams leta 1938 začel objavljati v tedniku The New Yorker. Znani stripovski liki, oče Gomez in mati Morticia, otroka Wednesday in Pugsley, stric Fester, babica, strežaj Lurch, Stvar in drugi, so v šestdesetih letih 20. stoletja nastopili tudi v priljubljeni televizijski seriji. Najbolj so zasloveli v dveh filmih Barryja Sonnenfelda z začetka devetdesetih let, v katerih so blesteli Raúl Juliá kot Gomez, Anjelica Huston kot Morticia, Christina Ricci kot Wednesday in drugi.


Mjuzikel je bil na Broadwayu krstno uprizorjen aprila 2010, leta 2017 pa so ga uprizorili tudi na edinburškem gledališkem festivalu.


Addamsovi so v ameriški kulturi in širše dosegli tolikšno slavo, da so jih v časniku The Daily Telegraph razglasili za »najbolj ikonično ameriško družino, skupaj s Kennedyjevimi«. Po pomembnosti in kulturnem vplivu so jih z Rooseveltovimi in Kennedyjevimi primerjali tudi v tedniku Time, češ da so tako specifično ameriški, da je težko razpravljati o zgodovini dežele, ne da bi jih vsaj omenili. Imeli so izjemen vpliv na ameriški strip, televizijo in film, navdihnili in spodbudili pa so tudi tako imenovano gotsko subkulturo in njeno ekstravagantno modo.


Avtor stripa si je Addamsove zamislil kot satirično nasprotje ameriškega ideala družine 20. stoletja. Portretiral jih je kot ekscentrične aristokrate 
z zateženim okusom in bizarnimi hobiji, ki se ljudem v njihovi okolici pogo­sto zdijo nenavadni in celo zastrašujoči, čeprav v njihovi družini pravzaprav vladata red in harmonija. Avtorji mjuzikla so njegov zaplet osredotočili na Wednesday, ki je iz otroka zrasla v mlado dekle in se zaljubila, vendar njen izbranec Lucas Beineke prihaja iz popolnoma običajne družine iz Ohia. Ker se je treba prepričati, da bosta družini zaljubljencev med seboj lahko shajali, Addamsovi dobijo obisk. Mnenja o poroki se pri vseh starših razhajajo, a Wednesday je kljub preprekam neomajna.

 


Odgovorni organizator prireditve:
MGL Mestno gledališče ljubljansko
Čopova 14
1000 Ljubljana