5K HD

Trenutno ni aktivnih predstav za ta dogodek!

Podrobnosti dogodka

Nekonvencionalni avstrijski pop sestav 5K HD, "eden osupljivejših aktov festivala" (Radio Študent), se pod vodstvom dobre znanke ljubljanskih odrov Mire Lu Kovacs po nastopu na MENTu 2018 vrača v Ljubljano. Tokrat prihaja z novo ploščo, težko pričakovanim naslednikom prvenca And To In A, poimenovanim High Performer.

Le par tednov zatem, ko nas bo z novo superskupino My Ugly Clementine spet obiskala v okviru festivala MENT Ljubljana, se bo glasbenica Mira Lu Kovacs nežnega glasu in jeklenega jedra ponovno mudila v naših krajih, tokrat s svojo prvotno superzasedbo 5K HD. V njej je pevka priznane zasedbe Schmieds Puls, ki je prav tako že nastopila na MENTu, združila moči z džezerji Kompost 3, skupni prvenec And To In A pa je 5K HD nemudoma izstrelil v ospredje avstrijske glasbene scene.

Bend, ki z eno nogo suvereno stoji v nalezljivem, intimnem popu, z drugo pa v virtuozni eksperimentali, se je po daljšem obdobju koncertiranja s podobno svobodomiselnim pristopom lotil tudi svojega drugega albuma High Performer. Ta je pri avstrijski založbi Ink Music izšel septembra, v Šiški pa si ga bomo v živo privoščili konec februarja.

Organizacija: Kino Šiška.

Podprto s strani Liveurope. Platforma Liveurope povezuje in podpira evropske koncertne dvorane v njihovih prizadevanjih za promocijo uveljavljajočih se evropskih glasbenih ustvarjalcev in aktivno stimulira njihovo kroženje po evropskih odrih ter njihovo predstavitev pred novimi občinstvi.