40 FINGERS

Trenutno ni aktivnih predstav za ta dogodek!

Podrobnosti dogodka

Spoštovani kupci!
Obveščamo vas, da so sledeči dogodki prestavljeni na nove termine:
- 40 FINGERS, ki je bil predviden 24.05.2020 v Cankarjevem domu
- PETER BENCE, ki je bil predviden 25.05.2020 v Cankarjevem domu
- ROCKE OPERA, ki je bil predviden 26.05.2020 v Cankarjevem domu
Kupce pozivamo, da obdržijo vstopnice, ki bodo veljale za nadomestni termin, ki ga bomo po 10. juniju objavili.
Tisti, ki se ne boste nikakor mogli udeležiti nadomestnega termina, bomo takoj po 10. juniju sporočili možnosti za vračilo.
Hvala za potrpežljivost in razumevanje!

 

Kitarski kvartet 40 fingers je bil ustanovljen leta 2017, s strani štirih zelo uspešnih izvajalcev, s povsem različnim glasbenim ozadjem, katera se prepletajo preko njihove skupne interpretacije glasbe.

Zasedbo ''40 fingers'' predstavljajo Matteo Brenci, Emanuele Grafitti, Enrico Maria Milanesi in Andrea Vittori. Štirje kitaristi z jasno misijo raziskovanja novih zvočnih galaksij s širokim repertoarjem originalnih skladb in coverjev, katere s spretno tehniko prstov interpretirajo s pomočjo svojih kitar. Njihova glasbena poslastica, ki temelji na reinterpretaciji različnih sodobnih glasbenih klasik od jazza in latinoameriške glasbe do priljubljenih filmskih coverjev, od Astorja Piazzolle do Beatlsov, od Eaglesa do Tota ter od Dire Straits vse do Eric-a Clapton-a.

Po objavi svoje glasbe na internetu, so povzročili pravo senzacijo. S coverjem "Bohemian Rhapsody", kateri sedaj šteje že skoraj 6 milijonov ogledov na You Tube-u in 10 milijonov ogledov na Facebooku, so si med drugim prislužili tudi pohvalo z uradne spletne strani Queen. Spletna stran Queen je nedavno objavila zahvalo za ustvarjeno tako simpatično različico njihove "Bohemian Rhapsody".

Prav tako jih je njihova strast do filma in filmske glasbe, pripeljala do niza zavidljivih filmskih coverjev.

Na spletni platformi You Tube lahko uživamo v kar nekaj kitarskih izvedbah od znanih melodij Astorja Pizzole ''Libertango'', ''Igre Prestolov'', "Poslednji Mohikanci", klasičnih Disney-vih pesmi, Vivaldijeve ''Estate'' (Štrije letni časi) in mnogih drugih.

V načrtu imajo izdati še veliko drugih aranžmajev od klasičnega rocka, hitov filmske glasbe in klasične glasbe.