Nalaganje...

Trenutno ni aktivnih predstav za ta dogodek!

Podrobnosti dogodka

VELIKI BOŽIČNI KONCERT – DVORANA TABOR MARIBOR - 2CELLOS 

2CELLOS na največjem koncertu na štajerskem, je najlepše darilo, ki ga lahko poklonite za božične praznike.

Glasbeni spektakel, najatraktivnejšega, godalnega dueta na svetu bo v petek, 19.12.2014, ob 20. uri v dvorani Tabor v Mariboru. 

Mlada čelista Luka Šulić in Stjepan Hauser, sta leta 2011 zaslovela s skladbo Smooth Criminal Michaela Jacksona, ki je prirejena samo za izvedbo na dveh violončelih. V nekaj  dneh je video postal YouTube-ova senzacija, saj si je posnetek ogledalo več milijonov ljudi. To ju je izstrelilo med svetovne zvezde, kar dokazujejo razprodani koncerti po vsem svetu. Sodelujeta z največjimi, svetovnimi zvezdami in tako o njima razlaga Elton John: ».....Morate ju videti v živo, ker sta res osupljiva. Ne pomnim, da bi videl kaj tako vznemirljivega, vse odkar sem v živo, davnega leta 60 poslušal Jimija Hendrixa.....«.

 

Luka Šulić je svojo glasbeno izobraževanje začel v rodnem Mariboru, nadaljeval na akademijah v Zagrebu, Dunaju in na Kraljevi glasbeni akademiji v Londonu. Za seboj ima  veliko samostojnih nastopov na svetovnih odrih. Pohvali se lahko z nastopi v dvoranah, kot so Wigmore Hall (London), Concertgebouw (Amsterdam) in Musikverein (Dunaj). Leta 2009 je v Varšavi osvojil prestižno prvo mesto, na VII. mednarodnem tekmovanju iz violončela Witolda Lutoslawskega.

 

Stjepan  Hauser je mlad hrvaški virtuoz, zadnji Rostropovičev študent in prejemnik številnih osvojenih prvih nagrad tako na domačih, kot na mednarodnih tekmovanjih. V svetu glasbe je znan tudi kot "čarovnik z violončelom". Poleg odlične tehnike je znan tudi po zelo strastnem igranju in interpretiranju glasbe. Študiral je v Manchestru na Kraljevem severnem, glasbenem kolidžu. 

Vabljeni na veliki božični spektakel, ki vam bo še dolgo ostal v spominu, ter si zaradi izjemnega zanimanja zagotovite karte že v predprodaji.

 

Organizator: IPOL d.o.o