ruše kantfest - Vstopnice

19. Kantfest: Bilbi in Gregor

Trenutno ni aktivnih predstav za ta dogodek!

Podrobnosti dogodka

19. Kantfest international: Bilbi in Gregor

in izbor najprepričljivejših in najbolj inovativnih kantavtorjev

18. 8. 2021 ob 20:00


Aprila 2003 se je rodil Kantfest in se začel dreti: Na kant ali v kanto? In vsi so mislili, da se mali zajebava. Pa se ni. Že takoj je postregel s črno humornim sloganom in odgovorom: Na Kantfest!, s katerim je že vabil na novi festival. Tudi Kante za nagrado so provocirale. Nagrade so resna stvar.

Kanta (za smeti) je dobila status kantavtorske nagrade. In kot je očitno iz odzivov, to svojo provokativnost ohranja še danes.

To je očitno tudi po tem, da bo tokrat stekel že 19. Kantfest, ki bo na uvodnem revijalnem dnevu postregel s svežo avtorsko glasbo in podelil Kante za 2021. Glavni gost tokratnega Kantfesta je urbani trubadur Adi Smolar, ki festival že dolgo spremlja in podpira. Adi bo nastopil na Letnem gledališču v nedeljo, 22. 8. 2021.

Dobro desetletje je tega, odkar se je Bilbi prvič predstavila slovenskemu občinstvu s skladbo Hvala za vijolice. Za psevdonimom, ki v hebrejskem jeziku pomeni Pika Nogavička, se skriva Maja Pihler Stermecki, pevka in avtorica, ki je po študiju muzikala na Dunaju mnoga leta ustvarjala v Berlinu. Po vrnitvi v Slovenijo (2010) je svoje avtorske moči združila s komponistom in glasbenikom Gregorjem Stermeckim in nastal je projekt Bilbi. Do danes je izdala tri studijske albume, “Drobne slike” (2011), “Toskana” (2013) in “Šibke Točke” (2017). Zadnje mesece pripravljata svoj četrti studijski album.


Bilbi in Gregor vas bosta popeljala na prav posebno glasbeno potovanje skozi raznolik repertoar njunega ustvarjanja.