Lokacija

SNG Drama Ljubljana

Opis
Kje Erjavčeva 1 1000  Ljubljana,  Slovenija

Gledališče kot doživetje


Slovensko narodno gledališče Drama Ljubljana je najstarejše in osrednje slovensko gledališče. Člani njegovega igralskega ansambla sodijo med najboljše in največkrat nagrajene slovenske igralce. Gledališče z bogato umetniško tradicijo in ambicioznim ter žanrsko raznolikim repertoarjem, ki sega od klasike pa do najnovejših del domače in tuje dramatike, svoje predstave pojmuje kot vrhunske estetske, emocionalne in intelektualne prigode. Obisk gledališča je tako zabava in užitek, obenem pa soočenje s svetom in s samim seboj, za kakršno je v naglici vsakdanjega življenja vse premalo časa.


O vznemirljivih uprizoritvah na dveh dramskih odrih pričajo številne nagrade na domačih in tujih festivalih ter gostovanja po Sloveniji in v tujini. Obenem Drama pogosto gosti zanimive dosežke tako drugih slovenskih kot tudi najboljših tujih gledališč.


Ansambel SNG Drama Ljubljana


Ivo Ban, Jurij Zrnec, Bojan Emeršič, Silva Čušin, Marko Mandić, Janez Škof, Igor Samobor, Nataša Barbara Gračner, Jernej Šugman, Barbara Cerar, Uroš Fürst, Polona Juh, Zvezdana Mlakar, Saša Pavček, Gregor Baković, Polona Vetrih, Alojz Svete in drugi.


Potujte z nami skozi ideje, emocije in barve in glasbo in čisto igro.