Lokacija

Rdeča dvorana Velenje

Opis
Kje Šaleška cesta 3 3320  Velenje,  Slovenija

RDEČA DVORANA


 


Rdeča dvorana predstavlja največji pokriti vadbeni in prireditveni prostor  ter  enega centralnih športnih objektov mesta  Velenje. Dvorana dimenzij 66 x 66 metrov je bil zgrajena leta 1975, kot večnamenski objekt. V času svojega delovanja je  doživela nekaj rekonstrukcij in posodobitev, saj njena arhitekturna zasnova omogoča prilagajanje različnim programom.


 


Rdeča dvorana je locirana ob vstopu v mesto Velenje in predstavlja začetek zelenega rekreacijskega pasu, južno od centra mesta, ki je v neposredni bližini.


Notranjost dvorane je organizirana kot dvoetažna dvorana s spremljajočimi prostori na obodu dvorane (lokali; MAX club, Winner, Kompas, Gras Gruber, TIC, Mladinski center,..).Glavni in servisni izhodi so locirani na več mestih na J,S in Z strani v pritličju in V na etaži. Na tem delu je dvorana naslonjena na breg in cesto.


 


Razporeditev
Pritličje: parter 1600 m2 s talno oblogo parket, izvlečne  tribune za 1000 obiskovalcev, plezalna stena, garderobe za športnike, sodnike in rekreativce, sanitarije, pisarniški, skladiščni in servisni prostori. 
Galerije: igrišča za badminton, tenis, namizni tenis, vadišče za golf, squash, mali dvorani za borilne veščine in aerobiko,  manjši prostor za zimsko in kondicijsko vadbo ostalih športnikov, garderobe za igralce tenisa, squasha, aerobiko in borilne veščine ter skladiščni prostori.


 


Skupna tlorisna površina objekta, ki je namenjena športnim aktivnostim je 4.325 m2 in omogoča, da lahko v dvorani hkrati vadi 7 različnih vadbenih skupin v različnih športnih panogah.


 


Dvorana obratuje v obdobje med septembrom in majem po 16 ur na dan vse dneve v tednu.