Lokacija

Center Stožice

Opis
Kje Vojkova cesta 100 1000  Ljubljana,  Slovenija

Center Stožice je srce športa v Ljubljani in Sloveniji, kjer se razvijata množični in vrhunski šport. Celoten kompleks zajema nogometni stadion, večnamensko športno dvorano, kmalu pa bodo obiskovalcem na voljo tudi zunanja športna igrišča. Center je zasnovan zelo sodobno in z veliko mero interakcije med programi športne in komercialne dejavnosti in vse to z namenom, da v čim večji meri prispeva k boljšemu zdravju in dobremu počutju vseh obiskovalcev Centra Stožice. Center Stožice so skupaj z več kot 22.000 obiskovalci odprli avgusta 2010, od takrat pa so gostili že vrsto svetovno znanih športnih ekip in glasbenih izvajalcev.


 


Stadion Stožice


Stadion je prvenstveno namenjen ljubiteljem nogometa, poleg nogometnih tekem, pa se stadion lahko uporablja tudi za koncerte, razstave in druge kulturne prireditve. Tribune na stadionu 16.038 sedežev, na tribuni so prostori namenjeni invalidom in njihovim spremljevalcem.


 


Dvorana Stožice


Večnamenska dvorana obiskovalce privabi s svojo markantno podobo. Dvorana je prvenstveno namenjena športnim dejavnostim, omogoča pa tudi organizacijo koncertov, kongresov in drugih kulturno-zabavnih prireditev. Tribune v dvorani sprejmejo 12.484 gledalcev, tribune pa so razdeljene na tri nivoje (zeleni nivo, VIP nivo in rdeči nivo). V spodnjih prostorih Dvorane Stožice se nahajata tudi manjša, ogrevalna dvorana in plezalne center.


 


Prometna ureditev:


http://www.sport-ljubljana.si/o-zavodu/novice/nova-prometna-ureditev-v-okolici-centra-stozice/