Lokacija

Center Slovanskih Kultur France Prešeren

Opis
Kje Karunova ulica 14 1000  Ljubljana,  Slovenija

Center slovanskih kultur (CSK) France Prešeren na Karunovi 14 v Ljubljani se nahaja v legendarni zgradbi KUDa France Prešeren. Ta objekt je več kot 50 let gosti različne kulturne in umetniške dogodke, sprememba lastništva pa je prinesla nove posege v prostore.


Poleg končno obnovljenega večnamenskega razstavnega prostora – ta ima 60 sedišč z mizami, v njem pa se nahaja tudi koncertni klavir -, je v stavbi na voljo tudi opremljena koncerrtno-gledališka dvorana s 110 sedišči ali 200 stojišč, prostori za izvajanje različnih predavanj, delavnic, plesnih in pevskih vaj, poleg tega pa so v njem tudi prostori za nekatere ustvarjalce. Dvorišče, ki je najbolj znano po festivalu Trnfest, sprejme tudi do 1.500 obiskovalcev, ko se v primeru dogodkov na prostem pripravi tudi oder z vso potrebno tehnično opremo in zunanjimi šanki. Center slovanskih kultur se ponaša tudi z lepo urejenim »lounge« klubom v prostorih galerije, šanka in dvorišča in vam v prijetnem okolju kulturnega centra ponuja odličen prostor za sprostitev in prijeten klepet.


Prostori CSK-ja so tako na voljo za različne kulturne in ustvarjalne dogodke, odprtega in zaprtega tipa, poleg tega pa v njem redno gostuje tudi že legendarna Improliga, vsako leto pa je tudi prizorišče tradicionalnega mednarodnega poletnega festivala Trnfest, ki bo z letom 2018 doživel pravi preporod, odvija pa se tako na dvorišču CSK-ja, kot tudi v galeriji in v dvorani.


Odprto vsak dan od 10.00 do 23.00 (ali tudi do 5.00 zjutraj)


 


FB: @CSKFP


Email: centerslav@gmail.com


tel.: 041 684511, 031 517764