Lokacija

Center kulture Španski borci

Koledar dogodkov

Opis
Kje Zaloška 61 1000  Ljubljana,  Slovenija

V gledališču Španski borci deluje rezidenčni ansambel En-knap, ki trenutno predstavlja edini redni moderno plesni ansambel na področju Slovenije. Sestava izjemnih plesalcev dela pod  umetniškim vodstvom Iztoka Kovača in sodeluje z mednarodno priznanimi koreografi in režiserji izrazito raznorodnih estetskih provenienc ter se razvija v prvovrsten plesni ansambel.


Velika dvorana Španskih borcev je primerna za široko paleto kulturnih in komercialnih dejavnosti, kot so plesne in gledališke predstave, koncerti, tiskovne konference večjega formata, predavanja, predstavitve izdelkov in drugo. Sprejme 360 obiskovalcev in je primerna tudi za scensko zahtevnejše prireditve. Pred vhodom v veliko dvorano se nahaja točilni pult, ki omogoča pogostitev obiskovalcev.


Obnovljena Mala dvorana se nahaja v kletnih prostorih Španskih borcev in sprejme približno 60 obiskovalcev. Primerna je za scensko manj zahtevne kulturne prireditve, manjše gledališke predstave, koncerte manjših glasbenih zasedb, projekcije, predavanja, performanse, seminarje, delavnice in drugo.


Dostop do male dvorane je po zunanjih stopnicah (pred glavnim vhodom levo) navzdol, skozi kletni vhod in levo (črni vhod).