Lokacija

Celjski dom

Opis
Kje Krekov trg 3 3000  Celje,  Slovenija

Celjski dom je reprezentančna tronadstropna stavba z vogalnim okroglim stolpom, zgrajena med leti 1905-1907 po načrtih dunajskega arh. Petra Pavla Branga v novohistoričnem slogu staronemške gotike. Tedanjo Nemško hišo je zgradilo nemško društvo katerega poglavitni cilj  je bil, da bi v hiši našla domovanje razna nemška društva (npr.: Casino, turnirji, pevci, kolesarji…), poleg njih pa še društvena tiskarna Celeia in uredništvo nemškega časopisa Deutsche Wacht. Danes se v njegovih prostorih nahaja Zavod za kulturne prireditve in turizem Celeia Celje in Turistično informacijski center Celje.


V Celjskem domu se nahajajo štirje prireditveni prostori ,primerni za organizacijo seminarjev, konferenc, simpozijev, predavanj, družabnih dogodkov ipd.


Dvorana Union (310 m²) s 560 sedeži in balkonom z 60. Primerna je za izvedbo najzahtevnejših glasbenih, scenskih in družabnih dogodkov.
Mala dvorana (230 m²) s 160 sedeži in zimskim vrtom je primerna  za izvedbo plesov, komornih glasbenih dogodkov, predavanj, posvetov ipd.
Kavarna (108 m²) z 80 sedeži je primerna je za izvedbo predavanj, posvetov, predstavitev, pogovorov in družabnih srečanj.
Mali Union (75,10 m²) ima 70 fiksnih sedežev.