Novice

SLOVENSKA MUSKA OD A DO Ž v Cankarjevem domu

Cenejše vstopnice samo še do 15.11.

datum in ura dogodka14nov

PONAVLJAMO NEPONOVLJIVO!

Cankarjev dom, Gallusova dvorana

sobota, 30. november ob 20.00

SLOVENSKA MUSKA OD A DO Ž

z gosti: SIMFONIČNI ORKESTER GLASBENE ŠOLE CELJE, KOMORNI ZVOR AVE, TRUBAČI BALKAN BOYS in drugi

Najbrž ga ni ljubitelja odrske komedije, ki v minulem letu ne bi slišal ali si celo ogledal glasbene predstave 'Slovenska muska od A do Ž'. V Špas Teatru so se ob 180-ti ponovitvi te zabavne predstave odločili, da jo po uspešnem letu še enkrat pripeljejo v Gallusovo dvorano Cankarjevega doma in ponovijo posebno premierno uprizoritev, ko se je na odru zvrstilo več kot 80 glasbenikov.

Čeprav Slovenci nimamo leksikona slovenske glasbe, pa imamo neprekosljivega Lada Bizovičarja. V 'Slovenski muski od A do Ž' gledalce, ob pomoči odličnih glasbenikov, popelje od Avsenika do Žagarjeve, od popa do rocka, od fuzbal napevov do himne ..., od Laibach do Molarja ... katerega Molarja? Adis Molarja! S svojim vokalom in izvrstno interpretacijo je tako prepričljiv, da se na trenutke celo zdi, da smo na koncertu znanih slovenskih izvajalcev. Parodija na domačo glasbeno sceno je tako zabavna, da ježi kožo, potegne usta do ušes in povzroči kako solzico ... od smeha seveda.

Dobro uro in pol trajajoča predstava pa se bo tokrat od običajne, ki so jo lahko spremljali številni gledalci po celi Sloveniji, razlikovala po raznovrstnih glasbenih gostih, ki bodo predstavo podkrepili s še bolj prepričljivo izvedbo. Poleg pianista Gašperja Konca in harmonikarja Mihe Debevca se bodo Ladu na odru pridružili: 50 članski simfonični orkester Glasbene šole Celje, zbor AVE, trubači Balkan boys, beatboxer Žiga in drugi.

Ne zamudite 30. novembra 2013, ko bo v Gallusovi dvorani Cankarjevega doma na sporedu že 180-ta ponovitve velike uspešnice Špas Teatra  'Slovenska muska od A do Ž' v različici, ki so si jo do sedaj lahko ogledali zgolj izbrani.

"Če radi poslušate slovensko glasbo, vam bo ta predstava všeč, če slovenske glasbe ne marate, vam bo ta predstava izredno všeč!" (Lado Bizovičar in glasbeniki)

Nazaj na News seznam