Novice

PERPETUUM JAZZILE - priporočila

Koncertni spektakel Perpetuum Jazzile v ljubljanski areni Stožice se vztrajno približuje. 

datum in ura dogodka07nov

In tudi bliskovito hitro - sploh za nas kot izvajalce ob vseh stotinah ur priprav, ki smo jih že opravili in nas še čakajo v prizadevanju, da bi vam obiskovalcem pripravili res lepo doživetje.

Pomemben del vsega tega in naša osebna skrb so tudi logistične rešitve, ki zadevajo priporočila:
1.       za vaš timing,
2.       za vašo pot in za vaše parkiranje (avtobusa ali avta) v areni oziroma čim bližje njej,
3.       za vaš čim lažji vstop v dvorano in prihod do vašega sedeža in
4.       za varnost vseh.
 
 
1.       TIMING:
Ker bo arena polna tako 9. kot 10. novembra in bo 10.000 obiskovalcev na vhodih zanesljivo povzročalo ozka grla, vas v izogib pretirani gneči prosimo, da v dvorano z vstopnico vstopite točno 90 minut pred začetkom koncerta. To pomeni, da morate parkirati avtobuse in avtomobile še vsaj 15 minut pred tem.
 
 
Optimalni timing, ki vam ga najtopleje priporočamo, je naslednji:
·         9. november:
o   18:15 vaš uvoz na parkirišče arene (VIP parking vhod 5 ali vhod 1, 2)
o   18:30 vaš vstop v dvorano
o   19:00 začetek predkoncertnega programa
o   20:00 začetek koncerta (točno)
·         10. november:
o   16:15 vaš uvoz na parkirišče arene (VIP parking vhod 5 ali vhod 1, 2)
o   16:30 vaš vstop v dvorano
o   17:00 začetek predkoncertnega programa
o   18:00 začetek koncerta (točno)
 
 
2.       POT IN PARKIRANJE:
 
Za vse, ki se pripeljete izven Ljubljane:
Predvidevamo, da se boste vsi pripeljali na severno obvoznico.
Če odprete priponko »Dostop do najbližjih parkirišč« boste videli, kako dostopiti do obeh najbližjih parkirišč ŠRC Stožic (VIP parking vhod 5 in vhod 1, 2).
 
Kdor se z avtobusom ali z avtom pripelje s Primorske ali Gorenjske strani:
zavijte z obvoznice proti Dunajski pri Smeltu (bela tabla: Lj.-Bežigrad, Lj.-Center, Ježica), peljete naravnost skozi oba semaforizirana križišča in zavijete desno na VIP parking vhod 5. Če bo ta že zaseden, vas bodo policisti usmerili na vhod 1, 2.
 
Kdor se z avtobusom ali z avtom pripelje s Štajerske strani:
zavijte z tomačevskega rondoja takoj desno in še enkrat desno (bela tabla: Lj.-Bežigrad, Ježica, Stožice), na obeh semaforjih zavijete levo in nato zavijete desno na VIP parking vhod 5. Če bo ta že zaseden, vas bodo policisti usmerili na vhod 1, 2.
 
Če bosta ob vašem prihodu zasedeni že obe garaži (5 in 1, 2):
izberite eno od okoliških parkirišč iz priponke »Parkirišče & avtobus širše območje«.
Vsem avtobusnim šoferjem, ki bodo prisiljeni parkirati na teh bolj oddaljenih parkiriščih, priporočamo, da potnike najprej odpeljejo do avtobusne postaje pred areno na Vojkovi cesti (kjer bo enosmerni promet), nato pa gredo sami parkirati avtobus na bolj oddaljeno parkirišče. V izogib izgubljanju naj bo zbirno mesto potnikov in avtobusa pred povratkom vedno isto kot pri izstopu iz avtobusa.
Vsem šoferjem avtov pa priporočamo uporabo brezplačnih javnih prevoznih sredstev, ki bodo kontinuirano vozila med bolj oddaljenimi parkirišči in areno.
 
Za vse, ki se pridete iz Ljubljane:
Priporočamo uporabo avtobusov LPP, ki so za vas na vseh progah povsem brezplačni tri ure pred koncertom in tri ure po njem. Vozniku samo pokažete svojo vstopnico. Katere avtobusne linije vozijo do centra Stožice in od njega, lahko preberete v priponki »MOL Stozice prometna ureditev«. V isti priponki najdete informacije o spremembi prometnega režima tudi vsi, ki se boste za prihod odločili z avtomobili (vabljeni pa ste k upoštevanju priporočil zapisanih v odstavkih zgoraj).
 
 
3.       DOSTOP V DVORANO:
 
Prosimo vas, da si v priponki »Vhodi v Areno Stožice« vnaprej ogledate, kateri vhod velja za področje dvorane, kjer se nahaja vaš sedež.
Vhodi za rdečo tribuno so ločeni od vhodov za zeleno tribuno/parter in od vhoda za VIP lože (prehajanje med območji znotraj dvorane pa ni mogoče).
Kmalu po vašem vstopu v dvorano se že začne krajši zabaven predkoncertni program, katerega ogled vam toplo priporočamo, za vašo osvežitev in sprostitev pa bodo na voljo že tudi gostinske storitve v preddverjih vseh nivojev dvorane.
 
Ker je arena Stožice objekt, ki morda ni bil sprojektiran na najbolj enostaven način, so vse reditelji v dvorani od nas prejeli navodilo, da vsem obiskovalcem pomagajo pri usmerjanju in posredovanju dodatnih informacij. Zato jih kar vprašajte o čemer koli brez zadržkov.
 
 
4.       VARNOST VSEH:
 
Ker bo konec tedna teževen in boste v dvorano vstopali z dežniki, nas je varnostna služba vnaprej prosila, naj vas opozorimo, da imejte s seboj dežnike, ki so striktno zložljivi in brez konic.
V nasprotnem primeru boste morali svoj dežnik pustiti pri vhodu, kar pomeni, da ni zanesljivo, da vas bo vaš dežnik bo ob vašem odhodu tudi »pričakal«.

Nazaj na News seznam