Novice

JUGO NOSTALGIJA - razstava

Napovedujemo nostalgično razstavo JUGO NOSTALGIJA, ki bo predstavila vsakodnevno življenje povprečnega človeka v nekdanji SFRJ in bilo je nekoč v JUGI.

datum in ura dogodka11jul

Na razstavi bo med drugim moč v večini  videti ekskluzivne in originalne predmete, muzejske eksponate in inštalacije in ne kopije ali reprodukcije kot jih razstavljajo nekateri drugi!!! Med drugim bo moč videti  tudi:

ORIGINAL MUZEJSKO TRGOVINO , ki je bila v delovanju od leta cca 1910 do ca 1965, založeno z originalnimi proizvodi, ki jih je bilo moč kupiti v trgovini z mešanim blagom od Cockte, napolitank, bombonov, marmelade, olja,moke, semen, kozmetike, igrač, itd, opremljeno tudi z reklamnimi tablami, plakati, promocijskimi sporočili….

GOSTILNO IN KAVARNO kjer boste lahko sedeli na stolih na katerih sta sedela Edvard in Pepca Kardelj in poslušali originalni JUKE BOX na vinilne plošče legendarnih jugo skupin in prebirali stare časopise, revije , pokušali jedi in pijače iz takratnih časov kot npr. pasulj, kranjsko klobaso, mrzli čaj, jupi,….

KINO z lesenimi  stoli, v katerem boste lahko uživali kot nekoč

OTROŠKI ODDELEK z razstavo otroških vozičkov, igrač,koles in skirojev, kotalk na katerem boste lahko prelistali po starih revijah CICIBAN, KURIRČEK

ŠPORTNI ODDELEK z razstavo starih športnih dresov, športni copat, boksarskih rokavic, navijaških pripomočkov, plošč s himnami klubov

GLASBENI ODDELEK bo namenjen velikanom YU glasbe kot so  Pankrti, Zdravko Čolič, Pro Arte,…

SOCIALISTIČNA PISARNA v duhu birokracije in počasnosti

TITOVA SOBA

MUZEJ BLAGOVNIH ZNAMK   na neštetih emajliranih reklamnih tablah, plakatih, embalaži itd, bodo na ogled legendarne blagovne znamke, ki so bile in so še,  kot npr : Bizjak, Zlatorog, Cockta, Radenska,Kolinska, Šumi, Kraš, Koestlin, Nivea, Gillette, ….

STARODOBNI AVTOMOBILI: Razstavljeni bodo starodobni avtomobili, ki so se nekoč v  večini vozili po cestah med drugim tudi legendarni prvi  originalni FIČKO Zastava 600,

MOPEDI IN KOLESA: med drugim tudi legendarni TOMOS COLIBRI in  PONY

»SUVENIRNICA« v njej bodo naprodaj številni izdelki, ki vas bodo spominjali na Jugo

IN VELIKO VEČ….

 

RAZSTAVA JUGO NOSTALGIJA se bo začela 2. Septembra 2013. CENA VSTOPNIC bo socialistična in dostopna vsem! Podrobnosti sledijo.

Nazaj na News seznam