Novice

EUROBASKET 2013 - spremenjen razpored četrtfinala

FIBA Europe je odobrila nova termina za dva četrtfinalna dvoboja, da bi zagotovila pravične pogoje tekmovanja za moštva, ki se bodo prebila v ta del tekmovanja.

datum in ura dogodka31mar

Nova termina četrtfinalnih obračunov, v katerih se bodo pomerila drugo in tretjeuvrščena moštva iz vsake izmed tekmovalnih skupin drugega dela (F2, F3, E2, E3), zagotavljata dovolj časa za regeneracijo obeh moštev, ki se bosta iz teh dvobojev prebili v polfinale, pred polfinalnima obračunoma.

V prvih dveh četrtfinalnih obračunih, na 15. dan turnirja (18. septembra), se bosta pomerila zmagovalec skupine E in četrtouvrščeni iz skupine F (kot je bilo že sprva načrtovano) ter drugouvrščeni iz skupine F in tretjeuvrščeni iz skupine E (sprva je bila tekma načrtovana za 19. september). Zmagovalca teh dveh tekem se bosta pomerila v prvi polfinalni tekmi 20. septembra.

V drugih dveh četrtfinalnih obračunih, na 16. dan turnirja (19. septembra), pa se bosta pomerila prvouvrščeni iz skupine F in četrtouvrščeni iz skupine E (kot je bilo že sprva načrtovano) ter drugouvrščeni iz skupine E in tretjeuvrščeni iz skupine F (sprva je bila tekma načrtovana za 18. september). Zmagovalca teh dveh tekem se bosta pomerila v drugi polfinalni tekmi 20. septembra.

Časovni spored tekem bo določen kasneje, v skladu s pravilnikom FIBA Europe ter prioritetami TV prenosov. Slovenija bo, v kolikor se uvrsti v četrtfinale, svojo tekmo zagotovo igrala ob 21.00.

Navijači, ki so že kupili vstopnice za omenjene tekme jih lahko vrnejo ali zamenjajo do 12. aprila na istem mestu, kjer so jih kupili.

Nazaj na News seznam