Novice

VEČER DVEH PLESNIH PREMIER - napovedujemo

Večer dveh plesnih premier - Leja Jurišić in Petra Veber: BALET UPORA ter Mala Kline: EDEN 2 - torek, 20.11.2012 ob 20.00

datum in ura dogodka24okt

V okviru evropske koprodukcijske mreže Modul-dance, z društvom Pekinpah in E.P.I. centrom predstavljamo premieri dveh avtorskih solov slovenskih koreografinj Male Kline in Leje Jurišić. Uveljavljeni avtorici se tokrat predstavljata na skupnem večeru s predstavama, ki v središče postavljata vprašanji: kako telo na robu možnega danes govori o potencialnem in o upanju?   

BALET UPORA Leje Jurišić in Petre Veber, telo postavi v soočenje z avantgardnim Antheil / Legerjevim 'nemožnim koncertom' Ballet Mécanique in govori o možnostih upora – danes, v času ko z našo prihodnostjo po borznih kazinojih kockajo finančni špekulanti.
 
EDEN 2 Male Kline z avtorsko glasbo nastalo v sodelovanju s člani hrvaške avant rock skupine East Rodeo razpre vprašanje kako smo (skupaj) tu in v odnosu ter možnost, da bi to odsanjali drugače.

 

Nakup vstopnic: http://www.eventim.si/si/vstopnice/leja-jurisic-in-petra-veber-balet-upora-mala-kline-eden-ljubljana-kino-siska-284635/event.html

Nazaj na News seznam