Novice

THE TIGER LILLIES - napovedujemo

Po skoraj treh letih se v Šiško vračajo neumorni punk-kabarejski zabavljaški bizarneži The Tiger Lillies!

datum in ura dogodka12okt

V tem času jim je uspelo izdati kar 6 novih albumov, repertoar tokratnega nastopa pa bo poleg novega materiala zajemal uspešnice iz celotnega opusa njihove več kot 20-letne ustvarjalne kariere.

 

Koncert londonskega brechtovskega pouličnega tria The Tiger Lillies je obvezno čtivo za vse ljubitelje Jacquesa Brela, anarhističnih parol ter črnega humorja.

THE TIGER LILLIES obstajajo od leta 1989 in 20 let kasneje je njihov zvok še vedno ena najbolj edinstvenih in izvirnih zadev, na katere bi lahko naleteli. The TIGER LILLIES od samega začetka izstopajo zaradi svojega posebnega zvoka in sloga, s pomočjo katerega so iz londonskih pubov napredovali do Piccadilly Theatra in pouličnih nastopov do sydneyjske operne hiše. The TIGER LILLIES so kmalu začeli nastopati po vsem svetu ter sodelovati v različnih umetniških in gledaliških projektih. Med vrhunce njihove kariere sodi nagrada Olivier, ki so jo prejeli za kultni uspešni muzikal ‘Shockheaded Peter’ ni nominacija za grammyja za album ‘The Gorey End’. V 19 letih so izdali 21 albumov, sodelovali na neštetih prireditvah in obiskali večji del sveta, pri tem pa niso nikoli nehali presenečati, pretresati in zabavati občinstev s svojim neponovljivo sprevrženim stilom glasbe.

Skupino je ustanovil Martyn Jaques, ki je med dvajsetim in tridesetim letom večinoma živel nad bordelom v londonskem Sohu, medtem pa kukal skozi okno in opazoval živahno nizkotno življenje. Jaques je potreboval dobrih deset let, da je ta čudni svet pretvoril v umetnost, medtem pa se je poskušal v petju in skladanju. Leta 1989 je dobil svojo prvo harmoniko in kmalu po tem ustanovil THE TIGER LILLIES.

V zgodnjih 90-ih ste the Tiger Lillies lahko opazili v londonskih pubih, na edinburškem festivalu Fringe, v čeških barih in švicarskih okrepčevalnicah, pa tudi na ulicah neštetih mest po vsej Evropi. Če bi ustanovitelja, Martyna Jaquesa, vprašali po njihovem nenavadnem slogu glasbe, bi ga poimenoval brechtovski punk kabaret, 20 let kasneje pa je ta termin postal tako splošno sprejet, da mu THE TIGER LILLIES nasprotujejo.

Svet skupine je temen, čuden in raznolik, poln trenutkov globoke žalosti, krutega črnega humorja in neznanske lepote. Ta unikatni “anarhistični brechtovski poulični operni trio” potuje po svetu in poje pesmi o vsem, razen o “lepih svetlolasih dekletih in fantih, ki tekajo po travnikih”, če citiramo ustanovitelja Martyna Jaquesa. Njihove pesmi tako pokrivajo vse temne vidike življenja, od prostitucije in odvisnosti od drog do nasilja in obupa. THE TIGER LILLIES vedno s pridihom sprevrženega humorja in ostre ironije vedno “posredno usmerijo kazalec nazaj v nas: kaj za vraga počnemo, ko se temu smejimo?” Njihova glasba je mešanica predvojnega berlinskega kabareta, anarhistične opere in ciganske glasbe, poleg tega odzvanja glasove Bertolda Brechta in Jacquesa Brela. The Tiger Lillies s svojimi neponovljivimi provokativnimi nastopi, v katerih nobena meja ni samoumevna, šokirajo, razvedrijo in zabavajo na postmoderen način.

MEDIJSKI ODZIVI:

“Vražje, vendar vrhunsko!”
Bruce Dessau, Evening Standard

“Dekadenca, ki meji na božanskost!”
Charles Spenser, The Telegraph

“Edinstveno, žaljivo brez pomislekov, divje zabavno. Glasba, ki jo boste nemudoma hoteli vsiliti vsem svojim prijateljem in sorodnikom, ne glede na to, ali jim bo všeč.”
Belinda Willson, The Independent

“Nič podobnega ne obstaja. Kakorkoli jih opišemo, jim naredimo krivico – popolnoma edinstveni so!”
Alex Kapranos, Franz Ferdinand

“Koncert skupine The Tiger Lillies je potovanje po divjih emocijah, ki vstopi naravnost v melodramo in na drugem koncu izstopi v bizarno lepoto.
David Gale, Evening Standard

“V idealnem svetu bi The Tiger Lillies zastopali Veliko Britanijo na tekmovanju za pesem evrovizije.”
David Rose, The Times Online

www.tigerlillies.com

Nazaj na News seznam