Novice

TOM JONES - že čez 8 dni v puljski areni

Že čez 8 dni prihaja v Puljsko Areno legendarni Tom Jones, natančneje 14. avgusta 2012, v okolje, ki je več kot primerno za njegovo glasbo.

datum in ura dogodka06avg

Tom Jonesova dolga in neverjetna kariera še vedno pridobiva na moči. Sir Tom nadaljuje s koncerti in snemanjem novih pesmi. V več kot 4 desetletja dolgi karieri, legendarnemu Tomu Jonesu še vedno raste popularnost, najnovejši album „Praise & Blame“ (Island/Universal) pa je prejel najboljše ocene doslej! Glasbeni kritiki po celem svetu so si enotni v pohvalah, tako za odlično posneti album, kot tudi za vrhunske koncertne izvedbe. Na koncertu v Pulju, skupaj s svojo skupino, bo izvedel nekatere največje uspešnice, kot so „It’s Not Unusual“, „Kiss“, „Delilah“, „What’s New Pussycat“, „I’ll Never Fall In Love Again“ in „If I Only Knew“ ... in tudi izbrane skladbe z novega albuma “Praise & Blame“. Ne zamudite tega vrhunskega koncertnega dogodka za zaljubljence in nostalgike vseh generacij v prečudovitem ambientu antične puljske Arene!

Skoraj sedemdesetletni Tom Jones še vedno odhaja na turneje in nastopa na številnih koncertnih odrih. Je v odlični formi in je poln energije. Kot vrhunsko vino – starejši ko je, je boljši!

„Jones poje dele pesmi od močnega, globokega surovega basa, do elegantnega, čutnega tenorja ... nasmejan je in pripravljen na šalo, s svojim izrednim glasom obvladuje z energičnim in skoraj oprijemljivim zadovoljstvom.“ Neil McCormick, Telegraph

Osnovna ideja za ploščo „Praise & Blame“ je bila povratek h koreninam. Album so posneli v studiju Petra Gabriela v Angliji, produciral pa ga je Ethan Johns, ki je sodeloval s številnimi znanimi glasbenimi imeni (Kings of Leon, Ryan Adams, Ray LaMontagne, Laura Marling, Paolo Nutini ...). Rezultat tega sodelovanja je glasba, ki navduši slehernega ljubitelja njegove glasbe.
Thomas Jones Woodward je rojen 7. junija 1940 v Pontyprideu v Južnem Walesu v Veliki Britaniji. Kmalu je šel iz šole (s 15. leti) in se poročil že pri 17. letih. Začel je služiti s svojim glasom in kmalu je podpisal pogodbo z Decca Records v Londonu. Svoj interes je našel v zelo širokem razponu glasbe in kmalu je postal popularen. Na svoj način je vplival na korenine rock'n'rolla, kariera pa je odtlej v konstantni rasti zahvaljujoč mnogim avtorskim skladbam, ki odražajo duha njegovega življenja. Leta 2006 mu je angleška kraljica podelila naziv viteza, kar je bila zanj velika čast, ki jo strastno neguje. Med številnimi nagradami, ki jih je prejel za svoje delo, še posebej izstopajo Brit Award za izjemen doprinos v glasbi, Silver Clef za življenjsko delo, nagrada Hitmaker in prestižna Music Industry Trust Award. Še en dokaz tega, da je zanimiv tudi kot oseba, je njegovo pojavljanje v številnih filmih. Kot animirani lik se je pojavil v „The Simpsons“, „Duck Dodgers“ in „The Emperors New Gown“, v filmih pa v Burtonovem „Mars napada“ in v filmu „Agnes Brown“ Angelice Houston.

Kot rocker z resničnim ritmom bluesa in soula, je Sir Tom Jones zares živa legenda. Dobrodošel in cenjen je po celem svetu, od urbanih klubov, preko prizorišč scenskih umetnosti, do velikih aren. Njegove spektakularne izvedbe obsegajo in med sabo povezujejo nekaj različnih glasbenih obdobij in žanrov, ne poznajo razrednih razlik, privlačijo mlade in stare, moške in ženske, obsegajo tako poglavitne, kot tudi obrobne glasbene tokove. Boter sodobne duše, Sir Tom, je vedno prepeval močne pesmi, in njegov glas je še vedno – močan!

Nazaj na News seznam