Novice

STEVE VAI - posebna gostja Beverly McClellan

V torek, 13. novembra 2012 ob 20.00 bo v prenovljeni Cvetličarni nastopil svetovno znani vrhunski kitarist, avtor in producent Steve Vai. Kot gostja bo nastopila tudi Beverly McClellan.

datum in ura dogodka09avg

Beverly McClellan je odlična pevka, ki postaja vedno bolj prepoznavna v rock glasbi. V oddaji The Voice televizijske postaje NBC so jo predstavili kot pevko z izjemno močjo vokala in razpona, primerjali pa so jo celo z Etto James, Janis Joplin, Bonnie Raitt in Melisso Etheridge. V oddaji je samozavestno in z vso močjo odpela skladbo Janis Joplin »Piece of My Heart«, in že pri gledanju posnetka na Youtube se vam kocine postavijo pokonci!

Peti album »Fear Nothing«, ki je izšel novembra lani in zaradi katerega je že postala znana po vsej ZDA in širše, je posnela v studiu House of Blues s producentom Davidom Z. (Prince, Fine Young Cannibals, Billy Idol, Buddy Guy), na plošči pa igrajo vrhunski glasbeniki: kitarist Josh Sklair, klaviaturist Jimmy Pugh, basist Hutch Hutchinson in bobnar Tony Braunagal.

Izvira iz Tennesseeja, odraščala pa je v Virginiji. S svojo podobo, s številnimi tattooji, govori zgodbo o svojih delnih indijanskih koreninah, danes pa igra več kot 10 inštrumentov in velja za odlično avtorico tekstov in glasbe. Čeprav ni bila naklonjena veliki glasbeni industriji, jo je prijatelj vseeno prepričal, da se je pojavila v oddaji na NBC, odtlej pa je postala prepoznavna po vsej ZDA. Ko je prijatelj poslal njen posnetek z Youtubea na televizijo, so jo povabili na avdicijo. Po nekaj tednih je nastopila v oddaji The Voice, in že takoj so jo hoteli v svojem teamu Christina Aguilera in pevec Adam Levine iz skupine Maroon 5. McClellan se je odločila za Christino in vse ostalo se je že zapisalo v zgodovino. Letos je bila tudi nominirana za nagrado GLAAD, za katero je bila nominirana Lady Gaga, njen album »Fear Nothing« pa je uvrščen na Top 10 blues albumov na Itunes. Dosegla je tudi že 4. mesto na omenjeni lestvici!

Posnetek nastopa na NBC:
http://www.youtube.com/watch?v=Z8F9tGW1t8c&feature=related

O srečanju Beverly in Steva: http://www.youtube.com/watch?v=yqxUwtM_JOA

STEVE VAI
Steve Vai je kitarski virtuoz, vizionarski skladatelj in odlični producent, ki oblikuje glasbo z neskončno kreativnostjo in tehničnim mojstrstvom. Pri 12. letih se je začel učiti igrati kitaro pri Joeju Satrianiju. Z osemnajstimi je pričel s profesionalno kariero, kot kitarist pri Franku Zappi. V treh desetletjih je prodal več kot 15 milijonov plošč (tudi v okviru različnih sodelovanj), prejel tri Grammyje in se kot vrhunski kitarist vpisal med najboljše!

Njegovo delo je bilo nagrajeno in prepoznano z mnogimi priznanji in nagradami, med njimi je prejel lepo število teh s strani Guitar Playerja. Pred kratkim je prejel tudi nagrado Les Paul. Pred njim so to nagrado prejeli Paul McCartney, Neil Young, Herbie Hancock, Steely Dan in Bob Clearmountain

Zadnji proizvod njegove odlične kitarske alkimije je plošča “The Story of Light” (2012), ki je sledila delu iz leta 2009 “Where the Wild Things Are”. Njegova diskografija obsega kar več kot 60 albumov, med njimi so mnogi nastali z Zappo, kot plod sodelovanja z Davidom Lee Rothom, Whitesnake in mnogimi drugimi. Med njegove najboljše plošče zagotovo sodijo “Passion and Warfare” (1990) in “Sound Theories Vol. 1 & 2” (2007). Njegova druga orkestralna dela se nahajajo na “The Middle of Everywhere”, ki jo je premierno predstavil svetu leta 2011.

“The Story of Light” sledi njegovemu kozmičnemu potovanju skozi obžalovanje, tragedijo, razodetja in končnemu razumevanju tega. Gre za nadaljevanje njegove plošče “Real Illusions: Reflections” (2005), ki je bilo njegovo zadnje solistično delo.  Na predvsem inštrumentalnim delom, “The Story of Light”, se kot gostujoča vokalistka predstavlja tudi soavtorica Aimee Mann, v duetu pri skladbi “No More Amsterdam”, kot tudi Beverly McClellan pri skladbi “John the Revelator”. Pesem je nastala pod vplivom blues glasbe Blind Willieja Johnsona, katerega vokal se tudi v obliki remiksa nahaja v pesmi.

Leta 1998 je Vai ustanovil (skupaj z Ruto Sepetys) Make A Noise fundacijo, s katero pomaga mladim glasbenikom pridobiti inštrumente in glasbeno izobrazbo. “Glasba izobražuje celotno osebo kot samostojno osebo. Poučuje um, občutke in čustva,” pravi Vai. Leta 2012 je bil zato tudi nagrajen v okviru sodelovanja Make A Noise fundacije in Musicians Institute College of Contemporary Music.  

Ne zamudite tega vrhunskega kitarskega dogodka, ki bo 13. 11. 2012 v ljubljanski Cvetličarni in na katerem bo Steve Vai predstavil del svoje bogate glasbene zakladnice. Gre za koncert, ki ga kitaristi in ljubitelji kitarskega zvoka ne smete zamuditi.

Cene vstopnic:
Predprodajna cena – 30,00 EUR
Na dan koncerta – 35,00 EUR

Nazaj na News seznam