Novice

KLAPE NA GRADU VURBERK 8.9. - novo v prodaji

V petek, 7. septembra in soboto, 8. septembra prihajata na čudoviti ambient odprtega prizorišča na grad Vurberk, dve najprepoznavnejši vrhunski dalmatinski klapi – KLAPA MASLINA in KLAPA CAMBI.

datum in ura dogodka20avg

Klapa MASLINA je ena najbolj popularnih dalmatinskih klap. Slednja se s svojo prepoznavnostjo uvršča v sam vrh dalmatinske glasbe. Prihaja iz Šibenika in že kar 25 let osvaja različne odre. S svojimi uspešnicami kot so "Maslina je neobrana", "Šibenska balada", "Ostala si ista" in zagotovo največjo "Da te mogu pismom zvati", je postala pravi ambasador Šibenika in kasneje tudi Dalmacije, kar dokazuje tudi z eno izmed najuspešnejših turnej vseh časov "Ne damo te pismo naša", saj je s pomočjo še
nekaterih drugih dalmatinskih klap razprodala športne dvorane kot so zagrebška Cibona, splitski stadion Poljud, zagrebško Dvorano V.Lisinski, ljubljansko Halo Tivoli in mnoge druge.

Klapa CAMBI iz Splita  je ena izmed največkrat nagrajenih in popularnih dalmatinskih klap, ki je začela delovati leta 1986 in nekajkrat osvojila prvo nagrado na festivalu Dalmatinskih klap v Omišu in na Večerih Dalmatinskih pesmi v Kaštelu. Istočasno je osvojila velik komercialni uspeh s skladbami Gibonnija in sodi v vrh te glasbene zvrsti. Po več izdanih albumih, razprodanih koncertih doma in v tujini, je njihov velik ponos zmaga na Festivalu zabavne glasbe Split 2011, po mnenju strokovne žirije s pesmijo »Ultima partenca«.

Nazaj na News seznam